Посланицу ДЈБ Бранку Стаменковић скупштинско обезбеђење извело из сале

МАЈА ГОЈКОВИЋ ЈОЈ ПРЕТХОДНО ИЗРЕКЛА ТРИ ОПОМЕНЕ И ОПТУЖИЛА ЈЕ

ДА ЈЕ „НАПАДА“

  • Бранка СТАМЕНКОВИЋ пришла столу председавајуће, покушавајући да јој стави до знања да жели реч по пословнику, односно да има предност да говори. Гојковић је упозорила да јој не прилази, да се склони, да не ремети рад, а Стаменковић је упитала: „По ком основу“
  • Маја ГОЈКОВИЋ: „По основу што сте добили казну сада. Опомена. Опомена. Опомена. Имате три опомене. Искључени сте из рада. Добили сте опомену, молим вас склоните се, немојте ми претити. Добили сте опомене и испунили услов да више не учествујете у раду“

        ПОСЛАНИЦУ покрета Доста је било Бранку Стаменковић данас је скупштинско обезбеђење извело из сале после вербалног окршаја са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.

        Председница парламента је посланици Бранки Стаменковић изрекла три опомене пошто је Стаменковић пришла столу председавајуће, покушавајући да јој да до знања да жели реч по пословнику, односно да има предност да говори.

        Маја Гојковић је изрекла три опомене једну за другом док јој је Бранка Стаменковић прилазећи столу говорила да жели реч по пословнику.

        „По пословнику вам нисам дозволила да приђете. Хоћете ли бити љубазни да се склоните, да не реметите рад“, рекла јој је Маја Гојковић, а Бранка Стаменковић је упитала: „По ком основу“.

        „По основу што сте добили казну сада. Опомена. Опомена. Опомена. Имате три опомене. Искључени сте из рада. Добили сте опомену, молим вас склоните се, немојте ми претити. Добили сте опомене и испунили услов да више не учествујете у раду“, рекла јој је Маја Гојковић.

        Она је потом прогласила паузу од два минута да би, како је навела, посланица Бранка Стаменковић „схватила да не може више да учествује у раду парламента“, а пошто је Стаменковић и даље стајала поред стола и говорила да жели реч по пословнику затражила је од посланика да је „заштите пошто је посланица напада“.

        Бранка Стаменковић се потом удаљила од стола, а Маја Гојковић се обратила обезбеђењу: „Њој (Бранки Стаменковић) је одузета реч, немате право да присуствује, немојте изводити. Знам да сте ви (Бранка Стаменковић) глумица, него говорим обезбеђењу“.

        Бранка Стаменковић је потом на конференцији за новинаре у Скупштини рекла да јој је пошто се удаљила од стола пришло обезбеђење и рекло да изађе из сале, што је и учинила након што је спаковала своје ствари.

        Она је казала да је недопустив начин на који Маја Гојковић води седницу и да је недопустиво што њој и колегама не дозвољава да говоре, те да се нада да у следећем сазиву парламента Маја Гојковић неће више бити на тој позицији.

        Бранка Стаменковић је казала и да зна да без одобрења не сме да приђе столу председавајуће, али да је током дана прилазило без проблема више посланика владајуће коалиције, а непосредно пре ње и посланик Нове странке Зоран Живковић.

        Шеф Доста је било Саша Радуловић рекао је да насиље у Скупштини већ дуго траје и вређање достојанства највишег законодавног тела и да се упорно онемогућава дискусија о тачкама дневног реда, омаловажавањем, лажима и вређањем посланика опозиције.

        „Окршај“ се догодио пошто је Радуловић амандманом тражио да се омогуће деци бесплатни уџбеници у школама, а посланици владајуће већине су му одговарали тако што су га оптуживали за уништавање фирми док је био стечајни управник неколико фирми.

        У Скупштини се расправља о амандманима на Предлог закона о основама система образовања и васпитања.

        Бета

Категорије: 

Коментари

Zorbas's picture
Zorbas 19:39 26.09.2017.

  • +2
Voting is closed.

Треба је само погледати НАШТА ОНА ЛИЧИ!
Ово није мој председник скупштине!
НИЈЕДАН посланик није мој посланик!

Погледајте само КО ЈЕ и НАШТА ЛИЧИ председник државе!
Погледајте само КО ЈЕ и НАШТА ЛИЧИ председник владе!

Ово није моја скупштина, нити председник, нити влада! Политика коју они воде према мени, као обичном представнику србског народа - НЕПРИЈАТЕЉСКА ЈЕ!

Ова држава никакво ми ДОБРО није донела, него само НЕВОЉЕ!

Зато су ова ДРЖАВА и њен РЕЖИМ моји непријатељи, дакле НЕПРИЈАТЕЉИ СРБСКОГ НАРОДА!
И зато ћу дати и живот да их ПОБЕДИМ, и УКЛОНИМ!

Ко год је самном сагласан нека се слободно јави!

Водканов's picture
Водканов 21:21 26.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

Добар астролог али лош политичар.

Додај коментар