Посланица Нове странке Мариника Тепић тврди да је Вучић био „перјаница ратно-хушкачког режима“

У СКУПШТИНИ РЕКЛА ДА ЈЕ У ГЛИНИ ПОКЛИЧНО ПОЗИВАО НА СТВАРАЊЕ „ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ“

Мариника Тепић

  • Посланик Српске напредне странке Владимир ЂУКАНОВИЋ : Тепић обмањује јавност. Александар Вучић је политиком кренуо да се бави 1993. године. Рат је увелико трајао. И то је потпуно невероватно да неко ко је тада студент још увек на Правном факултету, може да буде ратни хушкач. А неки који су тада били актуелни политичари, а где је уважена колегиница била у њиховој странци, залагали су се за „Сријем у Хрватској“

       РАСПРАВУ у Скупштини Србије данас је обележила полемика посланика СНС Владимира Ђукановића и посланице Нове странке Маринике Тепић која је питала да ли ће се тужиоци за ратне злочине бавити само извршиоцима или и „ратним хушкачима“.

       Тепић рекла да је премијер Србије Александар Вучић био „перјаница ратно-хушкачког режима“ и да се нада ће нови тужилац за ратне злочине кренути од врха те пирамиде.

       „Ја немам амнезију и добро памтим ратно-хушкашку перјаницу деведесетих господина Александра Вучића, који је био на функцији министра информисања, дакле, бившег министра информисања, и надам се да ће било ко буде изабран за тужиоца за ратне злочине кренути и од врха пирамиде, тиме показујући своју аутономност, своју независност, професионалност, да су сви једнаки пред законом и да ће пропитати нарочито оне који су на рат хушкали, а не само оне који су злочине извршили“, рекла је она.

       Тепић је рекла да је јуче гледала „снимак неког говора Александра Вучића из Глине пред људима у униформама, војним, паравојним“ где је „поклично изговарао позиве на стварање Велике Србије“ и додала да би то Тужилаштво требало да истражи.

       „Немам баш утисак да се Велика Србија једино ствара у миру, а на пример, једино Велика Албанија у немиру“, казала је Тепић.

       Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић рекао је да Тепић обмањује јавност.

       „Александар Вучић је политиком кренуо да се бави 1993. године. Рат је увелико трајао. И то је потпуно невероватно да неко ко је тада студент још увек на Правном факултету, може да буде ратни хушкач. А неки који су тада били актуелни политичари, а где је уважена колегиница била у њиховој странци, залагали су се за Сријем у Хрватској“, казао је он.

       Ђукановић је оценио да Мариники Тепић не би било упутно да говори „шта је ко изјављивао“.

       „О ратном хушкању тек бисмо могли да попричамо, посебно са њеном бившом партијом“, навео је он.

       Реагујући на излагање посланика СДС Марка Ђуришића који је критиковао измене Закона о судијама, шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић је оценио да је претходни говорник „озлојеђен резултатима избора на којима је његов кандидат тешко потучен“.

       „Седи човек сам, без председничког кандидата, нигде живог посланика око њега нема из његове странке, и ми нећемо, и ми нећемо, и ми смо против, и ми смо за ово, и ми смо за оно итд“, казао је Мартиновић.

       Он је рекао да Ђуришић очигледно сматра да је он „нека група - а сам за себе".

       „Време је показало да је због ефикасности у раду судова у Србији, због квалитета рада председника судова, потребно приступити изменама Закона о судијама у смислу да се направи дистинкција између Врховног касационог суда, чији се председник бира по Уставу на пет година и не може бити поново изабран, и свих осталих судова за које сам ја, а не ми - дакле ја као народни посланик, предложио да се председници бирају на четири године и да могу поново бити изабрани на ту функцију“, казао је он.

       Бета

Категорије: 

Коментари