Палалић: Позивамо председника Србије да распише парламентарне изборе

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР СНП И ПОСЛАНИК НАЈОШТРИЈЕ ОСУДИО „НАПАД НА ШЕФ ПОСЛАНИЧКОГ КЛУБА СНС“

        НАЈОШТРИЈЕ осуђујемо напад на шефа посланичког клуба СНС Александра Мартиновића који је извршен од стране Бошка Обрадовића у Народној скупштини Републике Србије .

        Неприхватљиво је и недопустиво у једном демократском друштву, какво јесте Србија данас, насиљем и увредама наметати другима одлуке и ставове .

        То је у демократији, а веровали смо да смо се за њу давно изборили, једино могуће већинском вољом грађана и већином гласова њихових представника, посебно у највишем представничком телу - Народној скупштини .

        За напад на колегу посланика не постоји ни једно једино оправдање, а посебно не постоји оправдање за насиље у државним институцијама чији представници треба да буду узор свим грађанима Републике Србије.

        Због угрожавања рада институција система, а ради правовременог спречавања изазивања тежих последица по функционисање државе, позивамо председника Републике Србије Александра Вучића да распише парламентарне изборе.

        Верујемо да ће грађани на тим изборима показати да желе да живе у демократској, пристојној, стабилној уређеној Србији, каква она постаје из дана у дан, а не у Србији где се одлуке намећу насиљем као што се то данас догодило у парламенту.             

         (изјава Јована Палалића, генералног секретара СНП и народног посланика)

Категорије: 

Коментари