Обрадовић: Зашто само држава Србија не штити своје грађане од терора (страних) банака?

НАРОДУ СУ 2016. УЗЕЛЕ 61 МИЛИОН ЕВРА САМО НА РАЗНИМ НАКНАДАМА

И СКРИВЕНИМ ПРОВИЗИЈАМА

Бошко Обрадовић

  • Очигледно је да су, након уништавања Беобанке и осталих успешних домаћих банака, Завода за обрачун и плаћања и Службе друштвеног књиговодства, грађани и привреда у Србији доведени у зависност од страних банака
  • Да ли је нормално да у времену огромне економске кризе стране банке у Србији у 2016. години остваре дупло већи профит него у 2015, и да нису додатно опорезоване за овај екстрапрофит?

        ПРЕДСЕДНИК Двери Бошко Обрадовић данас је на седници Народне скупштине поново затражио одговоре од председника Владе: зашто држава Србија ништа не предузима да заштити грађане од невиђене пљачке пословних банака, нарочито оних грађана који робују зеленашким кредитима индексираним у швајцарским францима и онима који су опљачкани нелегалним наплатама обраде кредита.       

        Банке у Србији нису кажњене због непоштене пословне праксе и пљачке грађана на измишљеним трошковима за обраду кредита, одржавање рачуна, разним накнадама и другим скривеним провизијама на којима су само у 2015. профитирале 61 милион евра! Та пракса мора да се промени и то по примеру врати клијенту наплаћену провизију и то са каматом.

        Србија је једина земља у окружењу и Европи која није решила проблем својих презадужених грађана који робују због зеленашких, лоповских кредита индексираним у швајцарским францима. Право је питање зашто су кредити у Србији индексирани у страним валутама, а не у динару и када ће бити заустављена пљачка грађана Србије на валутним клаузулама?

        Невероватно је да су грађани Србије једини у региону и читавој Европи правно незаштићени од банкарског терора, јер ова Влада није донела Закон о заштити презадужених породица који би подразумевао заштиту породичног дома од одузимања од стране приватних извршитеља у случају проглашења личног банкрота.

        Очигледно је да су, након уништавања Беобанке и осталих успешних домаћих банака, Завода за обрачун и плаћања и Службе друштвеног књиговодства, грађани и привреда у Србији доведени у зависност од страних банака.

        Уместо да Влада поново успостави систем домаћег платног промета и банкарства које би излазило у сусрет грађанима - Влада је донела Уредбу о продаји преосталих домаћих банака у државном власништву.

        Да ли је нормално да у времену огромне економске кризе стране банке у Србији у 2016. години остваре дупло већи профит него у 2015, и да нису додатно опорезоване за овај екстрапрофит?

         (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Коментари