Обрадовић: СНС и СПС су једнопартијска, интересна, паразитска структура која изједа државу

ЛИДЕР ДВЕРИ СОЦИЈАЛИСТИЧКУ ПАРТИЈУ СРБИЈЕ НАЗВАО „ПЉАЧКАШКОМ СТРАНКОМ“

Бошко Обрадовић

  • Бошко ОБРАДОВИЋ указао да је СПС припадник бивших режима и упитао зашто СНС када напада бивши режим не нападне и СПС и зашто се у „фиокама држе све криминалне афере СПС“         
  • Посланица Демократске странке Србије (ДСС) Горица Гајић током расправе тражила од министра Бранка Ружића да коначно саопшти број службеника у јавној управи, за који се процењује да их има 450.000

        РАСПРАВУ у Скупштини Србије данас су обележиле полемике посланика Двери и Социјалистичке партије Србије и оптужбе на рачун социјалиста да „уништавају државу“ већ 25 година колико су у власти.

        Посланици Двери ни на овој седници нису прошли без опомене, а данас ју је добио њихов шеф Бошко Обрадовић.

        Обрадовић је током расправе о амандманима на Предлог закона о оснивању Националне академије за јавну управу који брани министар из редова социјалиста Бранко Ружић, рекао да је предложени закон симбол лажних предизборних обећања и да ће то бити партијска академија СПС-а и Српске напредне странке (СНС).

        „Ви ћете преко ове агенције да и даље радите са својим партијским кадровима о државном трошку“, казао је Обрадовић и додао да је СПС „населио“ целу државну управу својим партијским кадровима.

        Он је рекао да је СПС од 27 година вишестраначја у Србији 25 година на власти и означио их као „пљачкашку“ странку.

        Шеф Двери је указавши да је СПС припадник бивших режима упитао зашто СНС када напада бивши режим не нападне и СПС и зашто се у „фиокама држе све криминалне афере СПС“.

        Обрадовић је навео и да су СНС и СПС „једнопартијска, интересна, паразитска структура која изједа ово друштво државу“.

        Министар Ружић је одбацио наводе о партијском запошљавању и партијској академији и казао Обрадовићу да би и он да је остао да ради у библиотеци у Чачку као део јавне управе имао право на стручно усавршавање у тој академији.

        Ружић је рекао и да је важно да Обрадовић укаже да ли поштује свог посланика који је искључен са седнице (Срђан Ного) и пита га где је његов отац био у којој партији у последњих 25 година за коју сте говорили да је пљачкашка“.

        Обрадовић је поподне на седници прочитао СМС-поруку оца Срђана Нога, у којој је написао да јесте био у СПС-у, али да је из те странке изашао када је схватио да су тамо „хохштаплери и битанге које купују дипломе“.

        Ногов отац је у поруци коју је тражио да Обрадовић пренесе СПС-у написао и да је све то социјалистима рекао у лице када је напуштао странку.

        Посланица Демократске странке Србије (ДСС) Горица Гајић током расправе тражила је од министра да коначно саопшти број службеника у јавној управи, за који се процењује да их има 450.000.

        Посланица Нове странке Мариника Тепић рекла је да се предложеним законом о оснивању Националне академије за јавну управу узурпира јавна управа, која је већ постала „главна машинерија за злоупотребу власти“, која упреже све службенике да раде у кампањи власти.

        Она сматра да оснивање академије вређа све професионалце који годинама у јавној управи добро обављају свој посао и да би они, како је казала, и боље радили да их владајућа коалиција не уцењује и не прети.

        Не слаже се са предлогом да се академија подиже на ниво централне институције у систему стручног усавршавања у јавној управи, јер она неће моћи ни да од лењих службеника направи вредне, а од криминалца поштеног.

        Посланица Српске радикалне странке Вјерица Радета је током расправе изразила бојазан да ће успостављањем академије бити уведена сертификација која ће „замењивати дипломе државних службеника који су уведени у државну службу, а чије дипломе су прилично сумњиве“ и да ће академија служити за "нова ухлебљења партијских кадрова".

        Посланица Доста је било Бранка Стаменковић, поред замерки на коришћење туђица у званичном документу као што су „коуч“ и „коучинг“ уместо „учитељ“ и „подучавање“, сматра да оснивање академије није неопходно.

        Како је истакла, обука државних службеника, могла је да се да се организује на факултетима, уместо да се прави трошак и организује нова институција.

        Посланица Српска напредне странке Александра Томић рекла је да се академија оснива по узору на сличне школе за јавну управу у Француској, Немачкој и другим земљама ЕУ, чије је искуство показало као добро за бољи рад јавне управе.

        Стручно усавршавање, како је објаснила, не односи се на стручно образовање појединаца које су они већ стекли школовањем, већ на усавршавање помоћу искустава колега који су већ дуго времена у јавној управи, а како би она била ефикаснија.

        Бета

Категорије: 

Коментари