Обрадовић: Са Мартиновићевом кривичном пријавом почео прогон Двери са највишег нивоа

„ДО МОЈЕ РЕАКЦИЈЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ ЈЕ ДОШЛО ЈЕР НЕ УМЕМ ДА ТРПИМ НАСИЉЕ“

  • Бошко ОБРАДОВИЋ: „Очигледна је намера Вучића да он одређује ко ће бити у парламенту а ко не, а не да то на изборима одлучују грађани Србије. Креће и судски прогон народних посланика Двери и мислим да ће ићи на одузимање посланичког имунитета али и забрану нашег рада“

        ПРЕДСЕДНИК Двери и шеф посланичке групе те странке у Скупштини Србије Бошко Обрадовић оптужио је данас Српску напредну странку (СНС) да је започела прогон Двери.

        На конференцији за новинаре у Чачку, Обрадовић је рекао да је председник Административног одбора у Скупштини Србије и шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић поднео кривичну пријаву против њега због последњег инцидента на седници одбора.

        „Тим чином почео је прогон Двери са највишег нивоа, јер су челници СНС-а уплашени растом рејтинга Двери. Након последњих изјава највиших представника СНС, јасно је да им је намера да челници Двери заврше у затвору, да престану да се баве политиком и да Дверима буде забрањено бављење политиком“, рекао је Обрадовић.

        Он је додао да намеру власти да забране Двери потврђује и изјава председника СНС-а и Србије Александра Вучића који их је назвао фашистима и додао да Двери никада више неће ући у Скупштину Србије.

        „Очигледна је намера Вучића да он одређује ко ће бити у парламенту а ко не, а не да то на изборима одлучују грађани Србије. Мартиновић је поднео кривичне пријаве против посланика Двери и мене, чиме креће и судски прогон народних посланика Двери и мислим да ће ићи на одузимање посланичког имунитета али и забрану нашег рада“, рекао је Обрадовић.

        Он је изјаве челника СНС-а који Двери оптужују за фашизам оценио као лицемерне.

        „Смешно је када мене Вучић назива фашистом. У деловању СНС постоје сви елементи фашизма као што је култ вође, пребијање новинара и гушење јавне речи, шамарање грађана Србије од појединих градоначелника, или њихових мафијашких одреда који пребијају опозиционаре на изборима широм Србије и рушење ноћу под фантомкама“, рекао је Обрадовић.

        Обрадовић је истакао да се није уплашио претњи из СНС-а и да ће наставити борбу причајући о криминалу и корупцији у њиховим редовима.

        „Сви су чули Мартиновића који ми је рекао да ћу га запамтити и да ће ми се осветити ван Скупштине Србије. Не плашим се ни претњи Владимира Ђукановића који је ноћу упадао у Лутрију Србије да би наводно кречио. Настављам да причам о криминалу и корупцији у врху СНС, о Вучићу који ће признати Косово и Метохију следеће године, јер је то налог од његових ментора из Брисела и Вашингтона да би опстао на власти“, рекао је Обрадовић.

        Он је поновио да је до његове реакције у Скупштини Србије дошло јер не уме да трпи насиље и да ће увек реаговати на насиље од СНС.

        Бета

Категорије: 

Коментари