Обрадовић: Не тражите Сороша на протестима, наћи ћете га у Министарству просвете

ПРЕДСЕДНИК ДВЕРИ У СКУПШТИНИ ПОСАВЕТОВАО ПРЕМИЈЕРУ ВУЧИЋУ И ЊЕГОВОЈ ВЛАДИ

  • Ко је радио пилот пројекте у нашим вртићима и школама без сагласности родитеља са нашом децом? Шта су стручне квалификације докторке Љиљане Богавац и Душице Попадић, ауторки секс-образовних пакета и ко ће да одговара за сексуално насиље над нашом децом и родитељима? Шта ви, господо из власти, пилотирате, пројектујете и експериментишете са нашом децом и родитељима, јер, заправо, ви сте Сорош у Србији?

          ПРЕДСЕДНИК Двери, Бошко Обрадовић, поставио је данас у Народној скупштини четири питања председнику Владе и министрима Шарчевићу, Кубуровић и Вулину, а која веома узнемиравају јавност у Србији и рекао да би представници Владе Републике Србије морали у хитном року да на њих одговоре.
          Министре Шарчевићу, ко је израдио овај образовни пакет и ко је из министарства послао ово школама усред школске године? Ко је радио пилот пројекте у нашим вртићима и школама без сагласности родитеља са нашом децом и да ли је ово урађено са Вашом сагласношћу или, што би било још горе, без Ваше сагласности?

          Шта су стручне квалификације докторке Љиљане Богавац и Душице Попадић, ауторки ових секс-образовних пакета и ко ће да одговара за ово сексуално насиље над нашом децом и родитељима? Шта, дакле, ви, господо из власти, пилотирате, пројектујете и експериментишете са нашом децом и родитељима, јер, заправо, ви сте Сорош у Србији.

          Ако тражите Сороша на протестима, наћи ћете га у вашем Министарству просвете које израђује овакве образовне пакете без питања родитеља.
          Господине председниче Владе и министре Кубуровић, да ли је завршена истрага о приватизацији шабачке „Саве“ коју је приватизовао „Луки комерц“ из Пећинаца, фирма и Милорада Пантића, функционера Српске напредне странке?

          Како је Пантић купио фирму за 20,7 милиона динара када је њена вредност процењена на 1,3 милиона евра? Колико је радника отпуштено након приватизације „Саве“? Да ли је истина да је капитал из „Саве“ пребациван у „Луки комерц“ на основу фиктивних дуговања?

          Да ли је Милорад Пантић био блиски сарадник Демократске странке? 

          8. јануара 2015. године Милорад Пантић је хапшен због илегалне препродаје 1,338 тона дувана, односно прибављања противправне користи од преко 490 милиона динара и штете за буџет Србије у износу 139 милиона динара. Докле је стигла истрага и зашто је Пантић и даље на слободи и управља СНС-ом у Пећинцима?
          И две кључне теме за министра Вулина, да ли смо дошли у ситуацију да се као у општини Александровац усвајају ткз. локални акциони планови за унапређење положаја миграната у периоду од 2017. до 2021. године? Ко у овој држави има идеју да насели мигранте широм Србије?

          Каква је ситуација у шаторским насељима код аутобуске станице у Београду и да ли је нормално да ће Србија постати највећи азилантски центар у Европи након ваших уговора о реадмисији са Европском унијом, где ће сви они које Европска унија не буде желела да прими, завршити у Србији, а ми финансирати и обезбедити насељавање миграната у сопственој земљи?

          То не смемо дозволити и Двери су апсолутно против тога.

          Ко је дао налог Центру за социјални рад у општини Пећинци да се прекине уговор о раду са геронто-домаћицом Драганом Милићевић, након што се десетак дана раније у јавности појавила као домаћин Бошка Обрадовића у току председничке кампање 2017. на свом имању у Пећиницима? Драгани Милићевић је уручен отказ под изговором да нема средстава у буџету општине Пећинци за њен ангажман, иако се само пар месеци раније, иста Општина хвалила да су обезбеђена средства за 2017. и да су презадовољни ангажманом Драгане Милићевић која је за 23.000 динара месечне плате обилазила и старала се о 65 старих и немоћних лица у опсегу од 40 километра од центра Пећинаца?

          Захтевамо истрагу о овом случају, јер сумњамо на дискриминацију, институционално насиље и политички прогон над политичким неистомишљеницима и хитну иницијативу Министра за враћање Драгане Милићевић на посао.

          (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Коментари