Обрадовић: Не тражите Сороша на протестима, наћи ћете га у Министарству просвете

ПРЕДСЕДНИК ДВЕРИ У СКУПШТИНИ ПОСАВЕТОВАО ПРЕМИЈЕРУ ВУЧИЋУ И ЊЕГОВОЈ ВЛАДИ

 • Ко је радио пилот пројекте у нашим вртићима и школама без сагласности родитеља са нашом децом? Шта су стручне квалификације докторке Љиљане Богавац и Душице Попадић, ауторки секс-образовних пакета и ко ће да одговара за сексуално насиље над нашом децом и родитељима? Шта ви, господо из власти, пилотирате, пројектујете и експериментишете са нашом децом и родитељима, јер, заправо, ви сте Сорош у Србији?

          ПРЕДСЕДНИК Двери, Бошко Обрадовић, поставио је данас у Народној скупштини четири питања председнику Владе и министрима Шарчевићу, Кубуровић и Вулину, а која веома узнемиравају јавност у Србији и рекао да би представници Владе Републике Србије морали у хитном року да на њих одговоре.
          Министре Шарчевићу, ко је израдио овај образовни пакет и ко је из министарства послао ово школама усред школске године? Ко је радио пилот пројекте у нашим вртићима и школама без сагласности родитеља са нашом децом и да ли је ово урађено са Вашом сагласношћу или, што би било још горе, без Ваше сагласности?

          Шта су стручне квалификације докторке Љиљане Богавац и Душице Попадић, ауторки ових секс-образовних пакета и ко ће да одговара за ово сексуално насиље над нашом децом и родитељима? Шта, дакле, ви, господо из власти, пилотирате, пројектујете и експериментишете са нашом децом и родитељима, јер, заправо, ви сте Сорош у Србији.

          Ако тражите Сороша на протестима, наћи ћете га у вашем Министарству просвете које израђује овакве образовне пакете без питања родитеља.
          Господине председниче Владе и министре Кубуровић, да ли је завршена истрага о приватизацији шабачке „Саве“ коју је приватизовао „Луки комерц“ из Пећинаца, фирма и Милорада Пантића, функционера Српске напредне странке?

          Како је Пантић купио фирму за 20,7 милиона динара када је њена вредност процењена на 1,3 милиона евра? Колико је радника отпуштено након приватизације „Саве“? Да ли је истина да је капитал из „Саве“ пребациван у „Луки комерц“ на основу фиктивних дуговања?

          Да ли је Милорад Пантић био блиски сарадник Демократске странке? 

          8. јануара 2015. године Милорад Пантић је хапшен због илегалне препродаје 1,338 тона дувана, односно прибављања противправне користи од преко 490 милиона динара и штете за буџет Србије у износу 139 милиона динара. Докле је стигла истрага и зашто је Пантић и даље на слободи и управља СНС-ом у Пећинцима?
          И две кључне теме за министра Вулина, да ли смо дошли у ситуацију да се као у општини Александровац усвајају ткз. локални акциони планови за унапређење положаја миграната у периоду од 2017. до 2021. године? Ко у овој држави има идеју да насели мигранте широм Србије?

          Каква је ситуација у шаторским насељима код аутобуске станице у Београду и да ли је нормално да ће Србија постати највећи азилантски центар у Европи након ваших уговора о реадмисији са Европском унијом, где ће сви они које Европска унија не буде желела да прими, завршити у Србији, а ми финансирати и обезбедити насељавање миграната у сопственој земљи?

          То не смемо дозволити и Двери су апсолутно против тога.

          Ко је дао налог Центру за социјални рад у општини Пећинци да се прекине уговор о раду са геронто-домаћицом Драганом Милићевић, након што се десетак дана раније у јавности појавила као домаћин Бошка Обрадовића у току председничке кампање 2017. на свом имању у Пећиницима? Драгани Милићевић је уручен отказ под изговором да нема средстава у буџету општине Пећинци за њен ангажман, иако се само пар месеци раније, иста Општина хвалила да су обезбеђена средства за 2017. и да су презадовољни ангажманом Драгане Милићевић која је за 23.000 динара месечне плате обилазила и старала се о 65 старих и немоћних лица у опсегу од 40 километра од центра Пећинаца?

          Захтевамо истрагу о овом случају, јер сумњамо на дискриминацију, институционално насиље и политички прогон над политичким неистомишљеницима и хитну иницијативу Министра за враћање Драгане Милићевић на посао.

          (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Коментари

Ристић Милан's picture
Ристић Милан 00:48 21.04.2017.

 • +43
Voting is closed.

Добра и озбиљна питања која не би требало да остану без одговора.
Надам се да Обрадовић неће заборавити да тражи одговор на ова питања и што је још важније да их изнесе у јавност.

Пречанин's picture
Пречанин 06:44 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Овај човјек нема подршку у Србији. То значи да је Србија болесна.

Пречанин's picture
Пречанин 06:49 21.04.2017.

 • +2
Voting is closed.

Овај човјек нема 50% подршке ни на овом прталу. То говори да се и овдје налази 50 % болесних људи!

Посматрач's picture
Посматрач 08:07 21.04.2017.

 • +16
Voting is closed.

Не видим разлог зашто се секираш. Обрадовић неће оманути.
Он нема подршку народа, али има подршку америчког амбасадора.
Може бити да је то народ схватио погрешно, па се нећка.
Ко беше она американка после чијих савета и високоинтелектуалне помоћи је ушао у Скупшитну, без цензуса?
Ја се извињавам ако сам мало и негде погрешио.

garavi's picture
garavi 08:36 21.04.2017.

 • +38
Voting is closed.

Не да си погрешио већ свираш к.рцу !

Slobodanka's picture
Slobodanka 11:51 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Posmatrač - podršku američkog ambasadora ima i avav.
Zašto Skupština prošle godine neposredno posle izbora nije dozvolila kontrolu tog izbornog materijala? Ako je bilo pošteno da se svi uverimo da je bilo tako, nego se taj izborni materijal čuva u firmi koja se bavi reciklažom papira! Šta bi drugo možda tada otkrili? Možda su DSS-Dveri, a i neke druge stranke imala veći broj glasova.
Treba sve sagledati. Premijer je na vezi sa američkim ambasadorom svakodnevno, a nama treba da bode oči samo ako jednom i tom prilikom neko sa njim kontaktira.

Пречанин's picture
Пречанин 06:50 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Спаса нам нема и пропашћемо, да парафразирам Пашића!

iki's picture
iki 08:51 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Prečanin, Ovako glasi Pašić: Spasa nam nema, propasti nećemo.

Посматрач's picture
Посматрач 09:44 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

НИ ЈЕДАН "српски" политичар који је на јавној сцени Србије данас, а поготово мало више заступљен у медијима, није ту зато што је родољуб. Родољубе као квислинге бира ЦИјА. То је данас општа пракса и није ништа ново.
Тако је постављен у почетку Карзаји у Авганистану(данас је неки нови Карзаји), тако Ирачки Председник, тако и од Запада призната Либијска власт, тако и у Србији.
ЦИјА не гласа на изборима, не навија у медијима, не убеђује, него пошаље допис на главно место где да се ко постави кад год има неког на присмотри и анализи.
Обрадовић је један од таквих, али није једини.
И Вучић је тако постављен.
Агенти ЦИјЕ у Србији примењују такав поступак само за оне који евентуално могу да се покажу добри сарадници. Многи наши посланици су у Скупштини искључиво преко препоруке ЦИјЕ. Чак није било потребно ни да им се каже, јер сви они знају да пролазе искључиво зато што причају онако како "треба". Не дирај главне теме и проћи ћеш. То су већином или отворени полтрони или мајстори самоцензуре а сви заједно учествују у изградњи дефетизма и бацању магле по Србији у оквиру једног од најподмуклијих психолошких удара икада смишљених против једног народа.
Ми смо окупирана земља, у свим нашим државним канцеларијама од већег и средњег значаја су смештени или прилагођени Срби или агенти Американци.
Није вам познато, или жмурите?
Седе у сред генералштаба, свуда се крећу као саветници и посматрачи, сви извештаји и о свему прво морају да прођу кроз њихове руке са пошироким објашњењима.
Не знате да смо окупирани 100% или жмурите?
Уредници државних медија су већ све и један само подобни српски бивши родољуби.
Колико је у српској влади министара који су постављени са почеком?
Зашто је био почек?
Зашто главни објављивач редовно изјављује - Још увек нисам "одлучио"?
Немам намеру да се расправљам са површним људима.
Живите ли ви у Србији? Видите ли свакодневно постављање антисрпских закона? Видите ли да ће Вучић мењати Устав ради лакшег признања Косова државе? Сећате ли се да је то изјавио и након повратка из Њујорка, пре него што је феноменално "добио" изборе?
Видите ли ви беду у Србији, пљачку, распродају?
Видите ли ви да смо због Врха Државе, због Скупштинских посланика, због врха СПЦ, због врха армије и полиције, упали у класичну класификацију нацистичких држава?
Који се то јавни политичар обрушава на НАТО, на немилосрдну америчку политику против Србије, на Немачко командовање Владом....Који политичар је тражио да се прогласи стање у Србији какво јесте и назове правим именом - окупација?
Све неке пароле пројектоване да ништа не кажу а да громко звуче.
То што посланици решавају и на чега се жале, то што говоре и раде је само делић усаглашавања са психолошким ударом Америке на Српски народ.
Они сви то послушно и врло лукаво раде, са понеком дозвољеном и чак препорученом родољубивом фразом. Сами они себе усаглашавају са свиме што треба да би једног дала добили мало вишу фотељу.
Зато и јесу на јавној сцени.
Зато и јесу министри, посланици, судије, премијери, генерали и све остало што има неког значаја.
Ако вама ово није јасно, онда је мени још мање јасно како је то могуће?

дулебг's picture
дулебг 13:05 21.04.2017.

 • +12
Voting is closed.

Посматрачу, јел ти навијаш за нас ил за тигра? Па не смеш са толиком количином лоших вести - остаће Факти без читалаца. И сети се шта су Грци радили са доносиоцем лоших вести?!

Посматрач's picture
Посматрач 10:01 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Све наше јавне личности, почев од Председника па преко премијера, посланика, генерала, судија, уредника државних медија и председника општина, су саставни део психолошког удара по Србима. И сви они, помало жмурећи и ако треба лажући сами себе, раде врло предано на том послу.
Већином Срби, а добрим делом и бивши родољуби. Зато се и Србија и Српски народ тако невероватно и брзо распадају.
(Шта ти је са оком?
Избијено!
А зашто ти тако велика рана?
Избио ми га брат!)

дулебг's picture
дулебг 10:54 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Људи себе убеде да нешто раде "јер морају да прехране децу", после се ту, осим прехране нађе понешто и за ауто, нови стан, летовања - миц по миц, методом куване жабе. Једнога тренутка човек почне да мрзи оне, на чијем се зноју, крви и сузама башкари - онда је прави грађанин.

Zare2's picture
Zare2 04:13 22.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Koliko srba u Srbiji bukvalno gladuje,koliko umire zbog nemanja leka,koliko beskucnika,koliko nezaposlenih,posebno mladih? Kada su lopovi i izdajnici na vlasti,narod izdrzava kaznu..

дулебг's picture
дулебг 10:03 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

Не разумем зашто Факти дају толико простора Обрадовићу? За очекивати је да медијску пажњу распореде према резултатима последњих избора; што би Обрадовићу гарантовало место у свакој 100-тој вести.

Baja's picture
Baja 16:15 21.04.2017.

 • +1
Voting is closed.

A kome bi ti da Fakti daju prostor !? Da li neko nešto u ovoj Srbiji političi radi, pita, komentariše... ĐŠta na primer rade tvoji i tvoja politička opcija,koliko se nameću javnosti(ne verujem da si pristalica vlasti) ?

Možda nisi primetio ali više od boška u Faktima dobija Demokratska Stranka,nešto radi,objavljuje,kritikuje,još nije sravnjena sa zemljom kao većina naroda i političkih opcija ...
Eto zbog toga valjda objave Boška,nešto je rekao i pokušao ! Šta su tvoji rekli i pokušali! da li su se slizali, sravnili sa zemljom ili nešto korisno rade...
Koliko vidim nije problem Faktima da objave tvoj komentar kada god ga ostaviš,pa reci za šta si ti i za kakvu sreću Srbije...

Zare2's picture
Zare2 03:47 22.04.2017.

 • +7
Voting is closed.

Dule je bot, samo mu cipele vire. Ruzi mlade protestante gde god stigne veoma podmuklo,a Obradovica,na njega se posebno nameracio kao dabar na kubik drva..Danas Srbija izvozi pamet,prodaje dusu..Sve cine da bolje zive oni koji im sahranjuju celu otadzbinu..

Додај коментар