Обрадовић: Ко дозвољава да се праве планови за збрињавање миграната до 2021. године?

НА ПОЧЕТКУ ЗАСЕДАЊА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ ПОСЛАНИЦИ ПОСТАВИЛИ ВИШЕ ПИТАЊА

Бошко Обрадовић

  • Александра ЈЕРКОВ (ДС): Током бројања некако су се појавили несавијени листићи са заокруженим бројем 6, а вишак су била само четири листића. Питам премијера шта ћемо са тим што су, ето, по његовим тврдњама украдена само четири гласа. Да ли је то крадуцкање или се ради о победи чистој као суза?
  • Војислав ШЕШЕЉ питао Владу Србије и премијера зашто још није донесен закон којим би се руско-српском хуманитарном центру у Нишу дале идентичне привилегије какве су добили припадници NATO?
  • Бошко ОБРАДОВИЋ (Двери) питао министра просвете Младена Шарчевића: ко је дозволио да се вртићима и школама без одобрења родитеља достави упутство о сексуалном насиљу, које по његовој оцени „популаризује хомосексуализам?
  • Марко АТЛАГИЋ (СНС) затражио информације о самоубиству у стану Саше Јанковића и упутио питање Министарству правде - да ли је Јанковић држао пиштољ без дозволе и да ли је тим пиштољем почињено самоубиство и да ли је тачно да на рукама жртве није било барута, а јесте на рукама Јанковића?

        ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије данас су на почетку рада искористили прилику да поставе питања о председничким изборима, о упутству за вртиће и школе о сексуалном насиљу и председничком кандидату Саши Јанковићу и самоубиству у његовом стану, које се догодило 1993. године.

        Посланица Демократске странке Александра Јерков говорила је о председничким изборима, наводећи да је било изборних нерегуларности у виду притисака, узнемиравања, претњи, уцена и куповине гласова и да је очигледно да је циљ премијера Александра Вучића био да не буде другог круга председничких избора.

        Она је подсетила да је изборни штаб председничког кандидата Саше Јанковића, кога је ДС подржала, током увида у неколико врећа са изборним материјалом уочио неколико стотина гласова више у записницима него у врећама, те да је „очигледно Вучићу неко додао већи број гласова“.

        „После два дана, међутим, Вучић је заказао пребројавање гласова из две вреће, када се видело да су украдена само четири гласа. Током бројања некако су се појавили несавијени листићи са заокруженим бројем 6, а вишак су била само четири листића. Питам премијера шта ћемо са тим што су, ето, по његовим тврдњама украдена само четири гласа. Да ли је то крадуцкање или се ради о победи чистој као суза“, питала је Александра Јерков.

        Шеф посланичке групе Доста је било Саша Радуловић негодовао је што та посланичка група не добија одговоре на питања која поставља и питао зашто се крши Пословник који предвиђа да у писаној форми посланик мора добити одговор у року од 15 дана и од председнице парламента тражио да објасни зашто због тога не санкционише представнике Владе.

        Он је имао питање и за Републичку изборну комисију од које је тражио одговор зашто још нису објављени резултати избора по бирачким местима и да ли то значи да се нешто крије од грађана и учесника у изборном процесу?

        Радуловић је питао и зашто РИК није радио ништа по питању сазнања да је 20 особа у Сјеници и Новом Пазару уписано у бирачки списак као да је гласало, а да они на дан одржавања избора нису били у Србији.

        Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ питао је Владу Србије и премијера Александра Вучића зашто још није донесен закон којим би се руско-српском хуманитарном центру у Нишу дале идентичне привилегије какве су добили припадници NATO?

        „Ви већ пет година руске званичнике замајавате и не одобравате тај статус. Овде је NATO да врши субверзивне делатности, укључујући крајњу голу окупацију, а Руси су овде да помажу у невољи, код тешких страдања, климатских непогода. Је л' то принципијелна политика?“, упитао је Шешељ.

        Посланик Српског народног покрета Мирослав Алексић питао је о рушењу објеката у београдском насељу Савамала, указујући да је од тог догађаја прошло готово годину дана, а да починиоци још нису нађени.

        Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић питао је министра просвете Младена Шарчевића: ко је дозволио да се вртићима и школама без одобрења родитеља достави упутство о сексуалном насиљу, које по његовој оцени „популаризује хомосексуализам“.

        „Ко је израдио овај пакет и ко је то послао школама, ко је радио пилот пројекат у вртићима и школама без сагласности родитеља. Ко ће да одговара за ово сексуално насиље над нашом децом и родитељима, шта експериментишете?“, питао је Обрадовић.

        Он је питао и одакле идеја да се у Александровцу усвоји локални акциони план за унапређење положаја миграната од 2017. до 2021. године?

        „Ко има идеју да насели мигранте широм Србије и ко доноси акционе планове за подршку мигрантима и да ли ће Србија постати највећи центар за мигранте које ЕУ не жели да прими“, упитао је Обрадовић

        Посланик СДС Санџак Енис Имамовић говорио је о атмосфери на улицама Новог Пазара током одржавања утакмица у том граду када због доласка навијача град буде пун полиције, а грађанима онемогућена слобода кретања.

        Он је казао да навијачи прете грађанима, а да им полиција омогућава да се несметано крећу, те упитао шта је циљ присуства полиције - да спрече инциденте или омогуће их тиме што им је дозвољено да несметано малтертирају Бошњаке и грађане Санџака?

        Посланик владајуће Народне сељачке странке Марјан Ристичевић питао је шта ће полиција учинити због ширења верске мржње на друштвеним мрежама и показао твит на Велики петак, два дана пред Усркс: „Срећан велики патак свима који славе“, напомињући да је иста та група приказала Исуса Христа као геја.

        Посланик владајуће Српске напредне странке Марко Атлагић тражио је информације о самоубиству у стану Саше Јанковића и упутио питање Министарству правде да ли је Јанковић држао пиштољ без дозволе и да ли је тим пиштољем почињено самоубиство и да ли је тачно да на рукама жртве није било барута, а јесте на рукама Јанковића?

        Он је оценио да је Јанковић опасан човек и захвалио грађанима што су на председничким изборима гласали за Александра Вучића, а не за Јанковића.

        Бета

Категорије: 

Коментари