Народна скупштина Српске 19. јуна поново расправља „случају Драгичевић“

СНСД РАДИ НА ЗАКОНУ О ЈАВНОСТИ РАДА НЕПРОФИТНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

Недељко Чубриловић

  • Председник НС РС Недељко Чубриловић рекао да његова странка није заузимала став, а да је његов лични да у извештају Анкетног одбора има и прихватљивих и неприхватљивих закључака

        СЕДНИЦА Народне скупштине РС, на којој бити разматран извештај Акетног одбора о „случају Драгичевић”, заказана је за 19. јуни.

        Анкетни одбор, формиран одлуком Народне скупштине с циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања бањалучког младића Давида Драгичевића, 5. јуна је усвојио извештај и закључке у којима се, између осталог, наводи да постоје основи сумње да је овај 21-годишњи младић убијен и износи очекивање да се по овом питању што хитније одреди Тужилаштво Републике Српске с одговарајућом тужилачком одлуком.

        Приликом гласања суздржан је био заменик председника Анкетног одбора из СНСД-а, док су остали чланови из опозиционих странака подржали закључке.

        О извештају и закључцима треба да се изјасне посланици.

        Након седнице колегијума НС РС, председник парламента Недељко Чубриловић је рекао да његова странка није заузимала став о овом питању, а његов лични став је да има и прихватљивих и неприхватљивих закључака.

        Најавио је да би на наредној седници требао бити разматран предлог закона о амнестији, о заштити жртава ратне тортуре, о посебном поступку експропријације ради изградње Коридора 5Ц кроз РС и деонице аутопута Бањалука-Добој те између осталог о легализацији бесправно изграђених објеката.

        Није искључено да СНСД за ову седницу предложи и разматрање предлога закона о јавности рада непрофитних организација.

        Фена

Категорије: 

Коментари