На списку Ружић, Чотрић, Пралица...

АГЕНЦИЈА ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ ПОКРЕНУЛА ПОСТУПАК ПРОТИВ СЕДАМ ПОСЛАНИКА ЗБОГ НЕПОДНОШЕЊА ИЗВЕШТАЈА О ИМОВИНИ

         АГЕНЦИЈА за борбу против корупције покренула је поступке против седам посланика због неподношења извештаја о имовини и приходима, против 40 парламентараца због кашњења у испуњавању те законске обавезе, а послато је и 39 прекршајних пријава против политичких субјеката који нису доставили извештај о трошковима изборне кампање.

         Међу парламентарцима који нису доставили податке о имовини су, како је објављено на сајту Агенције, посланици ДС Петар Кунтић и Љиљана Лучић, напредњак Зоран Пралица, Бранко Ружић из СПС и посланици СПО Мирко Чикириз, Жика Гојковић и Александар Чотрић.

        Са подношењем извештаја о имовини су, између осталих закаснили, посланице НС Дубравка Филиповски и Невена Аџемовић, посланик УРС Саша Миленић, Ђорђе Милићевић из СПС, шеф посланичке групе ПУПС Момо Чолаковић, Санда Рашковић Ивић из ДСС, Срђан Шајн и Драган Шормаз из посланичке групе СНС, посланик „Богате Србије“ Захарије Трнавчевић...

         Агенција је поднела и 39 захтева за покретање прекршајног поступка против политичких субјеката које нису доставиле извештаје о трошковима изборне кампање у мају 2012. године из 23 града у Србији.

         Извештај о трошковима изборне кампање у Београду нису доставиле изборне листе „Уједињени региони Србије - Зоран Станковић“, „Комунистичка партија - Јосип Броз“, „Социјалдемократски савез - Небојша Лековић“, „Реформистичка странка - Мирко Беговић“, Српска монархистичка странка „Српска слога“ и „Ниједан од понуђених одговора“.

         Уједињени региони Србије из Ваљева, Зрењанина, Врања, Лознице, Ниша, Крушевца, Краљева, Смедерева, Шапца и Сомбора, такодје нису поднели извештаје о трошковима изборне кампање, а то није урадила ни Д С С у Зајечару и Крушевцу.

         Изборна листа Нове Србије у Врању такодје није поднела извештај о трошковима кампање, као ни Савез војводјанских Мадјара у Зрењанину и Сомбору, и Јединствена Србија у Лозници, Чачку, Шапцу и Лесковцу.

         И централе ПУПС-а из Крушевца и Шапца нису поднеле извештаје, као и изборна листа „Социјалдемократска партија Србије - Расим Љајић“ у Смедереву, Народна партија у Чачку.

         Почетком ове године, Агенција ће поднети захтеве за покретање прекршајних поступака и против осталих субјеката који на нивоу градова нису доставили извештаје о трошковима изборне кампање.

 

Категорије: 

Коментари