Милова већина у Скупштини ЦГ опасно заоштрава ситуацију – укинула имунитет и Медојевићу

ПОСЛАНИЦИ ОПОЗИЦИОНОГ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА ОДЛУЧИЛИ ДА ПРЕНОЋЕ У СКУПШТИНИ

  • Андрија МАНДИЋ: Црна Гора на ивици грађанских сукоба. Фронт неће прихватити на силу наметнуту тему да је криминална организација. Нисмо наивна организација кад нас неко угрожава, а сад смо врло угрожени... Ја вас молим да не пређете границу којом ће се уништити Црна Гора
  • Небојша МЕДОЈЕВИЋ: Тужилаштво ме седам месеци прислушкивало без одлуке суда. Ово је историјска седница на којој се одлучује о карактеру државе Црне Горе
  • Милан КНЕЖЕВИЋ: Ово није парламент, ово је психијатријска установа. Брајовић је довео у Скупштину тридесет до зуба наоружаних људи. Да је среће, Брајовић би био у затвору, а Гвозденовић не би излазио из затвора. Такође, пола посланика ДПС би им се придружило“
  • Јован ВУЧУРОВИЋ: Данашње одлучивање о укидању имунитета доказ је увођења тоталне диктатуре. ДПС одлуку доноси уз помоћ полтрона, полусвета и сателита… (након што га Брајовић га упозорава да ће му одузети реч)...На вас сам мислио кад сам рекао 'сателити', да не мислите да нисам

         СКУПШТИНА Црне Горе укинула је данас гласовима владајућих партија имунитет посланику опозиционог Демократског фронта (ДФ) Небојши Медојевићу.

         Захтев тужиоца да се укине имунитет Медојевићу ради вођења кривичног поступка против њега, подржала су 42 присутна посланика, сви из владајућих клупа.

         Расправи су после вишемесечног бојкота присуствовали и посланици ДФ који су говорили оштро и уз увреде.

         Салу су напустили уочи гласања и саопштили да ће у скупштинском холу „сачекати хапшење“ посланика Медојевића, за које, међутим, и не постоји налог тужиоца.

         Један од челника ДФ Андрија Мандић је поновио оцену да је Црна Гора на „ивици грађанских сукоба“ и саопштио да Фронт неће прихватити „на силу наметнуту тему“ да је „криминална организација“.

         „Нисмо наивна организација кад нас неко угрожава, а сад смо врло угрожени... Ја вас молим да не пређете границу којом ће се уништити Црна Гора“, казао је Мандић.

         Он је погрдно говорио о специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу.

         Посланик Фронта, Медојевић казао је да је невин, те да Катнић поступа „необјективно, мотивисан личним разлозима и интересима“.

         Специјално тужилаштво Медојевића терети да је с привредником Момиром Николићем „сачинио криминални план“ за прање новца који је Николић стекао легално, али није платио порез.

         „Катнић жели да уведе 'ердогенизацију' у Црној Гори“, казао је Медојевић и оценио да тужилац није понудио доказе да је новац нелегално стечен.

         Посланици Фронта чији су челници осумњичени за умешаност у наводни покушај државног удара у Црној Гори, поновили су да је последња иницијатива тужиоца „наставак кампање политичког прогона и државног терора“ против ДФ.

         Посланици су се данас у парламенту изјашњавали о укидању имунитета посланику Демократског фронта Небојши Медојевићу, по захтјеву Специјалног тужилаштва.

         Милан Кнежевић је казао да институције у Црној Гори не постоје.

         „Ово није парламент, ово је психијатријска установа,“ рекао је посланик Фронта.

         Кнежевић је казао да је Брајовић "довео у Скупштину тридесет до зуба наоружаних људи."

         „Да је среће, Брајовић би био у затвору, а Гвозденовић не би излазио из затвора. Такође, пола посланика ДПС би им се придружило“, додао је Кнежевић.

         Он је поручио да ће бранити Медојевића у Скупштини ако Станковић не донесе одлуку о суспендовању одређивања притвора.

         Сам Медојевић је рекао: „Овде се ради о мојој слободи, ја сам невин. Против мене нема ниједног доказа“.

         Предраг Булатовић је објавио да посланици ДФ остају у Скупштини док Станковић не донесе меру којом ће суспендовати одређивање притвора Медојевићу.

         Јанко Вучинић је указао: „Ми нисмо ушли у Скупштину, него у зграду, Скупштина у Црној Гори не постоји. Брајовић је председник политичке партије Рамада“.

         Јован Вучуровић је казао да је данашње одлучивање о укидању имунитета доказ увођења тоталне диктатуре.

         Након што је посланик ДФ казао да ДПС одлуку доноси уз помоћ полтрона, полусвета и сателита, Брајовић га је упозорио да ће му одузети реч.

         „На вас сам мислио кад сам рекао 'сателити', да не мислите да нисам", казао је потом Вучуровић Брајовићу.

         Медојевић је открио да га је тужилаштво седам месеци прислушкивало без одлуке суда.

         Медојевић је поново затражио реч и нагласио: „Ово је историјска седница где се одлучује о карактеру државе Црне Горе. Парламент треба да доноси одлуку на бази лажи, зато смо тражили да Миливоје Катнић дође. Он је обмануо црногорску јавност и парламент“.

         „Не скидајте имунитет, не мени, него Парламенту“, рекао је Медојевић.

         Специјално тужилаштво Медојевића терети да је са Момиром Николићем „сачинио криминални план“ за прање новца који је Николић стекао легално, али није платио порез.

         Председник Скупштине Иван Брајовић је указао да Скупштина не хапси, већ да одлучује о захтеву тужиоца који до сада није затражио привођење Медојевића, као што је то урадио раније у случају посланика ДФ Мандића и Милана Кнежевића.

         Брајовић сматра да појединим изјавама представника ДФ, као што су о грађанским немирима, треба да се позабави тужилац.

         Медојевић је трећи посланик Фронта коме је последњих месеци укинут имунитет на захтев специјалног тужилаштва, ради водјења кривичних поступака против њих.

         Скупштина је фебруара ове године укинула имунитет посланицима Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, осумњиченим за умешаност у наводну, осујећену руску заверу с циљем да се спречи улазак Црне Горе у НАТО.

         (Бета – Вијести)

Категорије: 

Коментари