Матвијенко у Скупштини Србије: Недопустиво је да вас ставе пред избор или Запад или Русија

ПРЕДСЕДНИЦА ГОРЊЕГ ДОМА ПАРЛАМЕНТА РФ: МОСКВА ЋЕ И ДАЉЕ ПОДРЖАВАТИ СРБИЈУ ПОВОДОМ КИМ

  • Валентина МАТВИЈЕНКО: Русија високо цени став Србије која, без обзира на притисак, чврсто наступа против незаконитих санкција против Русије које су усмерене на спречавање економског раста Русије и њеног растућег утицаја у свету. Тај ваш став је искрено пријатељство. Нису баш све државе пронашле такву храброст, а ви јесте

        ПРЕДСЕДНИЦА Савета федерације Федералне скупштине Русије Валентина Матвијенко изјавила је данас да је недопустиво Србију стављати пред „вештачки избор” - или Запад или Русија и поручила да у свету нема снаге која би могла да сруши пријатељство и сарадњу Русије и Србије.

        „Недопустиво је да вас данас поново ставе пред вештачки избор или Запад или Русија. Русија се увек залагала за право сваке суверене државе на сарадњу са било којим партнерима”, поручила је Матвијенко обраћајући се посланицима Скупштине Србије на посебној седници.

        Истакла је да Србија и даље, као и до сада, може да рачуна на подршку Русије када је реч о Косову и Метохији.

        Матвијенко је рекла да Русија високо цени став Србије која, без обзира на притисак, чврсто наступа против, како је рекла, незаконитих санкција против Русије које су усмерене на спречавање економског раста Русије и њеног растућег утицаја у свету.

        „Тај ваш став је искрено пријатељство. Нису баш све државе пронашле такву храброст, а ви јесте”, поручила је Матвијенко истичући да Русија високо цени политичку и моралну принципијелност Србије.

        Односи Русије и Србије су, каже, пример истинитог пријатељства и братства заснованог на историјској блискости, као и узајамног поштовања, поверења и сарадње, а који су, истиче, током векова потврђени.

        „Зато можемо да кажемо да у свету нема снаге која је у стању да сруши наше пријатељство, братство и сарадњу, без обзира колико неко напора у то улагао”, поручила је Матвијенко.

        Танјуг

Матвијенко: Русије није и неће признати Косово

        Руска федерација није и неће признати независност Косова, изјавила је председница Савета Федерације Федералне скупштине Русије Валентина Матвијенко после састанка са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.

        Матвијенко је новинарима у парламенту рекла да су се две земље у прошлости сваки пут подржавале и пружале руку једна другој.

        „Ми смо захвални Србији, српском руководству и српском народу на томе што нису признали незаконито проглашене санкције против Русије. Захвални смо што улажу напоре на развоју економске сарадње”, рекла је Матвијенко.

        Она је напоменула да сваке године односи између Русије и Србије добијају нови замах у различитим сферама, од привреде и образовања до културе и науке.

        Гојковић је захвалила Русији што није признала независност Косова и на поштовању интегритета и суверенитета Србије, као и на поштовању међународног права.

        Она је у разговору са Матијенко пренела захвалност Србије зато што Русија активно учествује у томе да самопроглашено Косово не постане чланица Унеска и Интерпола.

        Гојковић је пренела став државе да неће уводити ни политичке, ни економске санкције Руској федерацији и навела да Србија сматра да Русији треба вратити пуноправно чланство у парламентарној скупштини Савета Европе и право гласа.

        Танјуг

Категорије: 

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 17:36 20.11.2017.

  • +20
Voting is closed.

Posjeta uvežene gošće g-đa Metvijenko je melem za srce i dušu srpsku. Evociranje na naše vjekovno prijateljsvo i činjenicu da su se naši narodi u ratovima žrtvovali jedni za druge to je vrhunac izraza bratske ljubavi i savezništva!

Ove Demokrate i Gay paradisti Zapadnjaci mogu da zaborave na svoje planove o uništenju srpske nacije i dezintegraciji Srbije!!!

Водканов's picture
Водканов 18:31 20.11.2017.

  • +16
Voting is closed.

Госпођа рођена у Украјини не зна или не жели да зна да је стратешки избор властодржаца у Београду (које Кремљ подржава) улазак у ЕУ, а колико ми је познато из географије једино је Америци ЕУ исток, а Србији је запад!
Зна се добро шта руски политичар мисли о Србији - никада ви нећете ући у ЕУ, као што ни ми никада нећемо ући код вас.
Зато прави Србин нема другог избора до Србије, Запад је исувише близу што нас гуши а Русија је далеко што је не спречава да нас замајава!

Slobodanka's picture
Slobodanka 22:20 20.11.2017.

  • +16
Voting is closed.

"Politička i moralna principijelnost Srbije" - šta bi to moglo biti danas (?) a posle katastrofalnih Briselskih pregovora i usred ponižavajućeg monologa o KIM ? Jedino se vidi princip nastao posle gorkih 90-tih da Srbija nikad više neće jurišati na vetrenjače pa makar iza svake vetrenjače stajao sam djavo lično.
Na kakvu podršku Rusija, tj. Valentina Matvijenko računa od zvanične Srbije koja je odustala i od sopstvenih zdravih državnih interesa? Verovatno nije loše da se još ponešto izprosjači od buduće pokojnice-države Srbije. A kad konačno nestane biće samo kolateralna šteta koju će retko ko pominjati.

Rusko srpski zvanični odnosi danas prilično su i to obostrano izveštačeni i bezsadržajni.
Da li je ovo krenula SNS predizborna kampanja?

Додај коментар