Маја Гојковић се све више боји приближавања посланика опозиције

МАРИЈИ ЈАЊУШЕВИЋ ИЗ ДВЕРИ ЗБОГ ТОГА ИЗРЕКЛА ТРИ ОПОМЕНЕ

И „УДАЉАВАЊЕ СА СЕДНИЦЕ“

Маја Гојковић

  • Јањушевић јавила се за реч због повреде Пословника и указала, уз оцену да Гојковић није у стању да председава Скупштином и води седницу. Јањушевић је после изрицања опомена наставила да стоји у сали испред Маје Гојковић са Пословником у руци и мобилним телефоном којим је снимала седницу
  • Гојковић је рекла да може „позвати доктора“ за Марију Јањушевић, „ако јој није добро“ и више пута је замолила да јој не прилази

        СЕДНИЦА Скупштине Србије прекинута је данас пошто је посланица покрета Двери Марија Јањушевић одбила да изађе из скупштинске сале иако јој је председница парламента Маја Гојковић изрекла меру удаљења.

        Председница Скупштине Србије је рекла да је завршена обједињена расправа о законима, међу којима је Предлог закона о оснивању Националне академије за јавну управу, Предлог закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, предлогу измена Закона о државним службеницима и Закона о информационој безбедности, као и да ће седница бити настављена у понедељак.

        Гојковић је изрекла данас три опомене посланици Двери Марији Јањушевић и забранила јој да учествује у раду седнице.

        Јањушевић јавила се за реч о повреди Пословника и указала Маји Гојковић да не поштује Пословник, уз оцену да Гојковић није у стању да председава Скупштином и води седницу.

        Јањушевић је после изрицања опомена наставила да стоји у сали испред Маје Гојковић са Пословником и мобилним телефоном којим је снимала седницу.

        Маја Гојковић јој је рекла да „се џабе труди и да је неће избацити из сале“ и да је „млада и нема искуства“.

        Јањушевић је у неколико наврата искључила микрофон Маји Гојковић и захтевала од ње да „поштује Пословник“.

        Гојковић је рекла да може „позвати доктора“ за Марију Јањушевић, „ако јој није добро“ и више пута је замолила да јој не прилази. Истакла је да јој је опростила када је унела камен у Скупштину.

        Посланици су наставили да говоре о законима, а Марија Јањушевић је и даље стојала.

        Ђорђе Вукадиновић из посланичког клуба Нова Србија-Покрет за спас Србије је позвао Мају Гојковић да прекине седницу и сазове Колегијум.

        Посланик Српске напредне странке (СНС) Звонимир Ђокић је рекао да то што раде посланици Двери, „води у анархију“ и да „то није демократија“.

        Посланик Двери Иван Костић рекао је Маји Гојковић да је најбоље да распусти парламент, да се у Скупштини „прави циркус“ и да се „цела земља смеје“.

        Рекао је и да Маји Гојковић током седнице „прилазе којекакви људи“ и саветују је, на шта му је она одговорила да „нису то којекакви људи, већ посланици“ и изрекла му опомену.

        Бета

Категорије: 

Коментари