Маја Гојковић прогласила паузу због неопходних консултација у влади

САСТАЛА СЕ СА ШЕФОВИМА СТАНАКА ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ - НА ЊИХОВ ЗАХТЕВ

Маја Гојковић

        ПРЕДСЕДНИЦА Скупштине Србије Маја Гојковић данас је током утврђивања дневног реда седнице прогласила паузу због, како је рекла, неопходних консултација.

        Проглашавајући паузу Маја Гојковић је рекла да иде на консултације у Владу Србије и да треба да обави консултације са шефовима странака владајуће коалиције на њихов захтев.

        Она није навела колико ће пауза трајати.

        Седница је почела нешто после 10.00 часова.

        За дневни ред предложено је више предлога споразума.

        У дневни ред уврштена је и оставка Саше Јанковића на место заштитника грађана.

        Јанковић је поднео оставку како би се кандидовао на председничким изборима.

Обрадовић: Гојковић ће прекинути седницу јер се уплашила опозиције

 

        ПРЕДСЕДНИК Посланичке групе Двери у Народној скупштини, Бошко Обрадовић, поручује јавности да се ускоро може очекивати прекид Прве редовне седнице пролећног заседања Народне скупштине, јер на Колегијуму НСРС председници посланичких група од председника Народне скупштине нису добили никакве информације о раду ни за данашње заседање ни за наставак рада редовног заседања.

        Маја Гојковић прекинуће седницу јер се уплашила опозиције и јер хоће да избегне било које обраћање опозиције јавности, а камоли да одржи посебне седнице на актуелне теме, које достављамо већ месецима. Тражио сам да председник НСРС створи услове за формирање Надзорног одбора Скупштине за председничке изборе, на шта се Маја Гојковић оглушила.

        Репресалије власти над радом најважније институције у држави - Народном скупштином се наставља. Поручујемо власти да им неће проћи да ћемо им се успротивити свим снагама у даљем урушавању институција државе - поручио је Обрадовић.

Ђуришић: Пауза ће трајати све док се не заврше председнички избори

 

        ПОСЛАНИЦИ Социјалдемократске странке (СДС) протестовали су данас због прекидања седнице Скупштине Србије, оцењујући да ће пауза трајати све док се не заврше председнички избори.

        Шеф посланичке групе СДС-а Марко Ђуришић рекао је да није било омогућено да се на првој седници редовног пролећног заседања говори о темама које су важне и о тачкама које су у дневни ред хтеле да уврсте опозиционе странке.

        Ђуришић је рекао да је парламент у последњих годину дана радио мање од три месеца, напоменувши да је то једино место где се могу чути критике и изразити другачији ставови.

        „Овим се укида критика и изражавање другачијих ставова. Ово се не може назвати демократским друштвом“, рекао је Ђуришић.

        Посланик са листе СДС-а Мирослав Алексић рекао је да је у питању тотално урушавање институција и да за владајућу већину не постоји ни парламент, ни Устав, ни закони.

        Бета

Категорије: 

Коментари