Маја Гојковић: Можете ме на колац набити, али не дозвољавам да се говори о фашизацији Народне скупштине

ИСКЉУЧИЛА МИКРОФОН ПОСЛАНИЦИ МАРИНИКИ ТЕПИЋ КОЈА ЈЕ РЕКЛА ДА СЕ У ЊОЈ СПРОВОДИ „ЧИСТА ФАШИЗАЦИЈА“

Маја Гојковић

  • „Под пуном одговорношћу не дозвољавам да наставите. Смените ме, спалите ме, набијте ме на колац, то сте предлагали сви заједно преко друштвених мрежа, али дозволити да се говори о фашизму у парламенту Србије не дозвољавам“

        ПРЕДСЕДНИЦА Скупштине Србије Маја Гојковић данас није дозволила самосталној посланици Мариники Тепић да доврши излагање о захтеву да се у дневни ред уврсте измене Закона о забрани манифестација неонацистичких или фашистичких организација, јер је та посланица рекла да се у „парламенту спроводи чиста фашизација“.

        Тепић је рекла да је пример „фашизације“ то што је „први међу једнакима у оквиру водеће и највеће владајуће посланичке групе увео нову категорију, можда чак и нову расу, а то су деца народних посланика и деца новинара“.

        Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић недавно је новинарима у Скупштини и у једној емисији на јавном сервису показивао фотографије деце неких политичара и новинара наводећи да су они организатори вишедневних протеста.

        Маја Гојковић је потом посланици  рекла да прича о тачки коју је предложила, али је Мариника Тепић наставила да износи примере фашизације и почела да говори: „Маја Гојковић је покушала...“, али није успела да доврши реченицу јер јој је председница парламента искључила микрофон.

        Мариника Тепић је питала да ли може да настави излагање, али јој Маја Гојковић није дозволила.

        „Под пуном одговорношћу не дозвољавам да наставите. Смените ме, спалите ме, набијте ме на колац, то сте предлагали сви заједно преко друштвених мрежа, али дозволити да се говори о фашизму у парламенту Србије не дозвољавам“, рекла је Маја Гојковић.

        Она је казала да не дозвољава да се таквим речником обраћа уваженим колегама и јавности.

        „Ако ја нисам у праву, ту сам за све критике, за смену, за све, али стварно постоји лимит преко кога човек, а не председник парламента не може да иде. Ја имам црвену линију, не дозвољавам такво понашање, смените ме, Боже мој, остаћу у историји запамћена да нисам дозвољавала да се говори о појавама фашизма у парламенту“, рекла је Гојковић.

        Бета

Категорије: 

Коментари