Коридор 11 је први инфраструктурни приоритет следеће владе ко год jе саставио

ПРЕМИЈЕР ПРИЗНАО ДА ЕУ ИМА АЛТЕРНАТИВУ, АЛИ ТВРДИ - ЕУ ЈЕ НАЈБОЉИ ИЗБОР ЗА СРБИЈУ

  • Коридор 11 је пут од Београда према Прељини, кроз Обреновац и Уб и спона тог пута са Коридором 10
  • Цветковић је рекао да су разговори око финансирања тог пута прилично одмакли. Део њих ће се финализирати још за време актуелне Владе, а неки делови пута почети да се граде
  • Следећа Влада ће имати задатак да то заврши, истакао је Цветковић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Премијер Србије Мирко Цветковић оценио је да ће први задатак следеће Владе у области инфраструктуре бити изградња Коридора 11.

        Члан посланичке групе За европску Србију Срђан Миливојевић питао је Цветковића шта се дешава са иницијативом за иградњу аутопута Појате-Крушевац-Чачак.

        Цветковић је рекао да је актуелна Влада, када је формирана, као приоритет одредила завршетак Коридора 10, у свим његовим правцима, и истакао да су за тај Коридор средства обезбеђена, делови пута су завшени, а остатак је у раду и биће завршен.

        Он је рекао да се разматра шта је то, када је у питању инфраструктура, што је значајно и за шта би требало да се обезбеде средства за финансирање радова.

        Цветковић је рекао да је то правац Појате-Крушевац-Чачак, али не само он, већ и Коридор 11, а то је пут од Београда према Прељини, кроз Обреновац и Уб и спона тог пута са Коридором 10.

        Цветковић је рекао да су разговори око финансирања тог пута прилично одмакли. Део њих ће се финализирати још за време актуелне Владе, а неки делови пута ће почети да се граде.

        „Следећа Влада ће имати задатак да то заврши“, истакао је Цветковић.

        Он је рекао да је почета изградња неких деоница за које су уговори потписани, а да су сада у току преговори са великим финансијерима са којима би требало да се затвори финансијска контрукција, пре свега Коридора 11.

        „То ће бити први задатак наше нове Владе следеће године“, истакао је Цветковић.

        Он је, иначе, оценио да Европска унија (ЕУ) има алтернативу, али да је ЕУ најбоља алтернатива за Србију и њену будућност.

        Посланик Српске радикалне странке (СРС) Дејан Мировић је тражио Цветковићев одговор да ли постоји анализа "користи и трошкова" добијања статуса кандидата за Србију, указујући да грађани Македоније, која има тај статус већ шест година, имају ниже плате него запослени у Србији.

        Цветковић је рекао да су државе чланице Уније увиделе да је за њихове економије боље да се удруже, напомињући да је дубоко погрешно уверење да ће Србија, ослоњена само на себе, моћи да обезбеди бољи живот и стандард за своје грађане.

        Није добро да се безглаво укључујемо у ЕУ, због чега ова Влада Србије то чини са дубоким промишљањем и на економски начин, рекао је Цветковић.

Категорије: 

Коментари