Гојковић: Председнички збори биће расписани најкасније 3. марта

ТВРДИ ДА НА СЕДНИЦИ ГЛАВНОГ ОДБОРА СНС ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА НИКО НИЈЕ НИ ПОМЕНУО

         ПРЕДСЕДНИЦА Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је вечерас да ће наредне недеље бити донета одлука о томе да ли ће уз редовне председничке изборе бити одржани и превремени парламентарни избори.

         Она је у Дневнику РТС на питање да ли ће председнички избори бити расписани до 3. марта који је законски рок, рекла да ће они бити расписани уз поштовање Устава, у законском року.

         Према њеним речима, председник Владе Александар Вучић је у недавном интервјуу на РТС-у најавио могућност да буду расписани и превремени парламентарни избори.

         „Сачекали смо да већина странка каже ко ће им бити кандидати, премијер је недавно најавио да постоји могућност да буду расписани и превремени парламентарни избори. Треба сачекати још неколико дана да чујемо све важне политичке чиниоце, странке и лидере и да се одлучи на које ће изборе Србија све изаћи“, рекла је она.

         „На одлуку ће утицати сви аспекти који би могли да доведу до расписивања избора, ставови владајуће коалиције, али и размишљања опозиције која је један дан за а један против избора, али и мишљења грађана и јавног мњења“ додала је Гојковић.

         Гојковић је навела и да дужина кампање зависи од тога да ли је реч о председничким или парламентарним изборима.

         „Председничка кампања је ограничена на 30 до 60 дана док су рокови за републичке изборе другачији“, рекла је она.

         Упитана да ли Вучић има подршку свих 102 посланика СНС у Скупштини Србије, Гојковић је навела да је она једногласна.

         „Оне који су прогнозирали и радовали се расколу СНС морамо да разочарамо... Помогли су нам да будемо још јачи“, додала је она.

         Гојковић је рекла да више ништа не очекује од председника Србије Томислава Николића и да га на Главном одбору СНС, у чијем је руководству и Маја Гојковић, „нико није поменуо“.

         „Били смо фокусирани на то шта је битно за грађане, за Србију, да се Александар Вучић кандидује и да буде изабран за председника“, навела је она.

         Она је додала да се врше припреме за редовно пролећно заседање Скупштине, које би требало да почне 1. марта, ако не буду расписани ванредни парламентарни избори.

         (Бета)

Категорије: 

Коментари