Гојковић: Остајем при свакој својој речи, посланици ДЈБ пљунули Ристичевића и псовали му мајку

ПРЕДСЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ТВРДИ ДА ЈЕ МАРЈАН РИСТИЧЕВИЋ „ЖРТВА НАСИЉА“

  • Новинарима показала фотографије које је претходно Ристичевић показао у току заседања, а због којих су посланици ДЈБ прво аплаудирали, а потом су му пришли и наставили вербални окршај са њим и његовим колегом Марком Атлагићем
  • На фотографијама се види председник ДС Драган Шутановац на једној забави на којој се жени ставља новац у грудњак као и фотографија са једне прославе на којој је учесницима храна „сервирана“ на телу наге жене.
  • Јел то није насиље над женама. Јел то није највећа увреда за жене? - упитала је Гојковић наводећи да су то фотографије због којих је Ристичевић нападнут и због којих је посланица ДЈБ Мацура пљунула Ристичевића и због којих је нападнут

        ПРЕДСЕДНИЦА Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да чврсто стоји иза сваке своје речи и мере коју је изрекла додајући да постоје границе у понашању сваког посланика и да посланичка група Доста је било чини све да обесмисли рад парламента.

        Гојковић је у току седнице изрекла опомене посланицима ДЈБ Ненаду Божићу и Татјани Мацури, јер су, како је рекла, посланику СНС Марјану Ристичевићу опсовали мајку и пљунули га.

        Она је у обраћању новинарима показала фотографије које је претходно Ристичевић показао у току заседања, а због којих су посланици ДЈБ прво аплаудирали, а потом су му пришли и наставили вербални окршај са њим и његовим колегом Марком Атлагићем.

        На фотографијама се види председник ДС Драган Шутановац на једној забави на којој се жени ставља новац у грудњак као и фотографија са једне прославе на којој је учесницима храна „сервирана“ на телу наге жене.

        „Јел то није насиље над женама. Јел то није највећа увреда за жене“ -упитала је Гојковић наводећи да су то фотографије због којих је Ристичевић нападнут и због којих је посланица ДЈБ Мацура пљунула Ристичевића и због којих је нападнут.

        Председница парламента је рекла да није мислила да се обраћа јавности, али да посланичка група ДЈБ све време користи да обесмисли рад парламента и да као нову категорију политичке комуникације уведе вређање, омаловажавање, спровођење насиља кад год им се не свиди нешто што посланици владајуће већине имају да кажу.

        Оно што је изазвало реакцију Мацуре, из мени непознатих разлога, а која је повела ка Ристичевићу своју посланичку, било је његово излагање на тему како политичари у јавности говоре да мора да се заустави насиље над женама и како се онда понашају у стварном животу, рекла је Гојковић.

        Како је додала, у овом случају, Ристичевић је био жртва насиља, јер су га посланици ДЈБ пљунули, псовали мајку што може да посведочи на десетине посланика.

        Према њеним речима, Ристичевић је имао право да покаже како се понашају поједини политичари који су сада председници опозиционих странака странака, а некада су били и министри.

        „Хајде да кажемо цар је го у овој скупштини“, рекла је Гојковић показујући фотографије.

        Она је, што се тиче кривичне пријаве коју најављује ДЈБ, поновила да стоји иза сваке своје речи и дела истичући да опозиција очигледно нема снагу аргумената пошто уопште не дискутује о законима као и да ће се видети да ли иза вербалног стоји и физичко насиље.

        Иначе, посланици ДЈБ предали су данас уставну жалбу против председнице Гојковић и потпредседника Верољуба Арсића због, како наводе, повреде основних људских права гарантованих Уставом и систематске дискриминације посланика ДЈБ.

        Председник и потпредседник, како наводе, угрожавају право посланика да заступају своје политичке ставове и боре се за права грађана које заступају у Скупштини.

        Танјуг

Категорије: 

Коментари