Гојковић оптужила Божовића да покушава да од Народне скупштине направи циркус

БАЛША БОЖОВИЋ: ОВА ВЛАСТ НИЈЕ ВЛАСТ НАРОДА ВЕЋ - ВЛАСТ ЗЕМУНСКОГ КЛАНА

Маја Гојковић

  • Посланик владајуће коалиције Маријан РИСТИЧЕВИЋ: Никада нисам видео Звездана Јовановића. Он је био официр у време бивше власти. Са Звезданом Јовановићем немамо никакве везе, а странка бившег режима има

        ПРЕДСЕДНИЦА Скупштине Србије Маја Гојковић прогласила је данас поподне паузу, а потом изрекла опомену посланику ДС Балши Божовићу због „вређања Владе Србије“.

        Божовић је током расправе на седници рекао да „ова власт није власт народа већ власт Земунског клана“.

        Претходно је Гојковић одредила паузу јер се у пленарној сали говорило о свему, осим о тачкама дневног реда.

        Она је међутим наставила да говори и у паузи, мислећи да нема преноса на РТС.

        Гојковић је оценила да начин на који Божовић говори није политичка борба, већ „израз немоћи“ и оценила да он говори неистине.

        „Хоћете да направите од парламента циркус! Хоћете да направите од овог бесмисао! Имам право да говорим у паузи!“, рекла је Маја Гојковић на опомену посланика да је она прогласила паузу.

        Она је оценила да је у Скупштини „терор неколико посланика над већином која жели да ради“.

        „Морате да изаберете другог председника парламента који хоће да обесмисли све... Чекајте вашу шансу, можда вас буде 250“, казала је она.

        „Штета што није било преноса да грађани чују", казала је она, а када јој је речено да је преноса било, рекла је „Добро је!“.

        Претходно је током расправе Божовић рекао да када је ДС била на власти, „није дозвољавала криминалцима из затвора, а камо ли убицама председника Владе да полицајце назива бесним псима“.

        „То ДС никада није дозвољавала и неће дозволити! Да има и мало части међу министрима, министар полиције би скупио храбрости и гледао у лице Звездана Јовановића и питао кога то назива бесним псима. Таква власт није власт народа, то је власт Земунског клана“, казао је он.

        Посланик из владајуће коалиције Маријан Ристићевић рекао је да никада није видео Звездана Јовановића и да је он био официр у време бивше власти.

        „Са Звезданом Јовановићем немамо никакве везе, а странка бившег режима има“, казао је он.

        Бета

Категорије: 

Коментари