Формиран посланички клуб „За спас Србије“ на чијем је челу Санда Рашковић Ивић

ЧИНЕ ГА ЈОШ: ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ, ГОРАН ПЕКАРСКИ, ДИЈАНА ВУКОМАНОВИЋ И МИРОСЛАВ МАРКИЋЕВИЋ

Славиша Ристић, Санда Рашковић Ивић и Ђорђе Вукадиновић

  • САНДА: Ово није клуб кандидата за председника Србије Вука Јеремића, како су поједини медији наводили, већ клуб опозиционих посланика који се боре за промене. Лично подржавам кандидатуру Вука Јеремића, можда ће то учинити и остали чланови клуба. Сигурно нећемо подржати кандидата владајуће коалиције

        У СКУПШТИНИ Србије данас је формиран нови посланички клуб „За спас Србије“ чији ће председник бити бивша председница и посланица Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић.

        У посланичком клубу су и Ђорђе Вукадиновић и бивша посланица Социјалистичке партије Србије Дијана Вукомановић. У клубу су и два посланика Нове Србије Мирослав Маркићевић, који ће бити заменик шефа посланичке групе, и Горан Пекарски.

        Њима ће се, како је речено, највероватније придружи и бивши функционер и посланик ДСС-а Славиша Ристић.

        Како су истакли на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, то није клуб кандидата за председника Србије Вука Јеремића, како су поједини медији наводили, већ клуб опозиционих посланика који се боре за промене.

        Она је казала да лично подржава кандидатуру Вука Јеремића, као и да ће можда и остали чланови тог клуба пружити подршку Јеремићу, али да сигурно неће подржати кандидата владајуће коалиције.

        „У клубу смо се окупили око жеље да се у земљи направе промене, да се живи достојанствено, нормално и без сталног генерисања ванредног стања и у жељи да покушамо да вратимо достојанство Скупштини и да вратимо институције у Србију“, рекла је Рашковић Ивић.

        Посланик Горан Пекарски је рекао да НС још није заузела став о томе кога ће подржати и да не жели да износи своје лично мишљење.

        Он је навео да ће се придржавати страначких одлука које треба да буду донете када буду познати сви председнички кандидати.

        Дијана Вукомановић је казала да формирање клуба није регистрација нове странке, ни власништво једног човека и да су њему посланици који „неће и не желе више да ћуте, већ да причају о темама које тиште грађане“.

        Посланик НС Мирослав Маркићевић рекао је да је иступањем из владајуће коалиције „скинуо велико бреме са леђа“ и да мисли да ће сада када је део новог клуба имати већу слободу да прича у Скупштини.

        Бета

Категорије: 

Коментари