Двери: Докле ће власт забрањивати упис у школе невакцинисаној деци?

МАРИЈА ЈАЊУШЕВИЋ: ЗАШТО СУ ГЕЈ ПАРАДЕ ДОЗВОЉЕНЕ,

А СВЕРОДИТЕЉСКИ СКУП ЗАБРАЊЕН?

        ПОСЛАНИЦА Двери Марија Јањушевић је питала председника да ли ће бити на челу геј параде, а Владу - да ли ће повући погубан закон о несталим бебама, како ће решити проблем закона који забрањује улазак у образовне установе невакцинисаној деци и зашто забрањују скупове?

        Она је представнике власти питала и да ли планирају да у Србији легализују геј бракове и како је могуће да су геј параде дозвољене, а сверодитељски протест забрањен?

        Јањушевић је питала и када ће из скупштинске процедуре бити повучен погубан закон о несталим бебама?

        Истакла је да су родитељи који сумњају да су им бебе украдене протестовали испред зграде Владе у Немањиној, али нико није изашао пред родитеље да са њима разговара.

        „На који начин ћете решити примену репресивног закона који забрањује упис у образовне установе невакцинисаној деци, и предвиђа репресивне мере и новчане казне? Да ли родитељи имају право да на увид добију порекло и састав вакцине која се даје њиховој деци? Да ли је министар здравља одржао обећање дато у овом високом дому да ће сачувати Торлак и да ће се тамо производити вакцине за нашу децу?“ - питала је посланица Двери.

        Посланица Двери је питала докле ће они који мисле другачије трпети забране скупова и тужбе и истакла да је члану Политичког савета Двери Владимиру Димитријевићу уручена тужба због промовисања искључиво породичног модела друштва.

        „Да ли сматрате да слободан човек у Србији има право да изнесе свој став и да ли то на мала врата уводите вербални деликт као кривично дело?“ - питала је она.

        Она се обратила и Центру за социјални рад у Нишу са питањем - због чега више од пет година не могу да реше случај насилног оца.

        „Да ли сте упознати да су оштећене мајке своју причу изнеле у јавност и сутра ће бити емитована на националној фреквенцији у емисији Живот прича и да ли је то једини начин да родитељи решавају своје проблеме, притисак јавности?“ - рекла је Јањушевић.

         (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Коментари