Додик оптужио бившег председник РС Чавића да је патолошки лажов

ЧАВИЋ ЊЕГА НАЗВАО ЛАЖОВОМ И КУКАВИЦОМ И НАЈВЕЋОМ ШТЕТОЧИНОМ ЗА СРПСКУ

        МИЛОРАД Додик оптужио је Драгана Чавића, бившег председника Српске, да је патолошки лажов који је лично договарао приватизацију око 750 предузећа у РС за време док је био на челу РС.

        Чавић је, са своје стране, Додика назвао кукавицом и највећом штеточином за РС, и позвао га на јавни дуел на којем би суочили аргументе.

        Претходно је Додиковим у Народној скупштини демантовао тврдње да се Кошаркашки клуб Игокеа финансира из Бирча.

         Додик је рекао да су то лажи исфрустрираног Чавића који је изгубио све изборе и да је тај клуб узимао само кредите од приватних банака.

        Нагласио је да Игокеа никада није узела спонзорство из било којих јавних средстава као ни из Бирча, што је тврдио Чавић, осим од стране неколико приватних банака. У наставку је рекао:

        „Ја никада нисам ништа приватизовао лично, немам никакво власништво које је било раније државно. Све што сам радио било је везано за моје приватне послове и никада нисам базирао своје богатство на пљачки државне имовине“.

        Додао је да је Чавић је склон лажима и петљањима. Он је драматично изгубио за градоначелника јер га народ неће. Он је недоречени, изгубљени и фрустрирани лажов и лузер.

        Говорећи о Љубији, Додик је рекао да је прихваћена иницијатива Израели инвестмент групе зато што је уговор склопљен за време Чавићеве власти од Љубије оставио празну љуштуру.

       „РС добила нулу кад је Митал ушао у РС. Ништа није платио а добио је комплетна експлоатациона права. Преузео је одређени број радника и свака част за то. А РС ништа није добила осим концесионе накнаде коју је морао да плати по закону”, рекао је Додик.

        Додао је да Чавић и остали раде за Митал а не за РС: „Ми озбиљно сумњамо да постоји новац који је убачен да ово говоре. Они то озбиљно говоре. Постоје озбиљне индиције о томе. Ови који не буду гласали за продају рудника раде директно за Митал и примају новац одатле. Наравно, Чавићу, ви то добро знате. Ја то говорим на основу индиција путем службених органа по којима је Митал ушао са новцем међу неколико њих овде. Сад се то проверава”.

        Чавић је рекао да Додик нема довољно мушкости да се лицем у лице суочи с њим и да има „озбиљан здравствени проблем”.

        Поводом Љубије је рекао: „Позивам министра полиције и све институције РС да врше проверу. Али, исто тако позивам их, јер имам врло сличне изворе као Милорад Додик, да је Зотов поплаћао неке људе око Милорада Додика да се гласа за продају“.

Категорије: 

Коментари