Ђуришић: Хоће ли Вучић доћи у Савамалу да открије ко су „комплетни идиоти“?

ШЕШЕЉ ПОКУШАО ДА СВОЈ ИЗБОРНИ НЕУСПЕХ ОБЈАСНИ ИЗДАЈОМ ЈЕДНОГ РАДИКАЛА КОЈИ ЈЕ „РАДИО ЗА ВУЧИЋА“

Марко Ђуришић

  • Лидер СРС рекао у Скупштини да је извесни Марко Миленковић, који је због тога истеран из странке, „ишао од куће до куће наших чланова и симпатизера и објашњавао да смо се Вучић и ја све договорили, да он буде председник, а ја премијер и тако нам је оборио са 20 процента гласова на три одсто“
  • ФАКТИ: Још се Војислав Шешељ ишчуђавао како је такав човек могао да добије место државног секретара у Министарству просвете. Ако све ово није била представа, онда се намеће питање: зар је могуће да шеф једне посланичке групе, лидер једне парламентарне странке и председнички кандидат верује да ће Србија поверовати у ову његову „конструкцију“? А жалосно је и као представа (ишао неки Миленковић „од куће до куће“ и тако га свео на три одсто гласова) и покушај да се Србији објасни како радикали напречац постају напредњачки државни секретари. Жалосно и смешно…

        ПОСЛАНИК Социјадемократске странке Марко Ђуришић је на почетку заседања Народне скупштине питао премијера Александра Вучића да ли ће доћи у Херцеговачку улицу на протест, да каже ко су „комплетни идиоти“ који су пре годину дана срушили три објекта и суспендовали државу на неколико сати.

       Председница Скупштине Маја Гојковић одмах му је одговорила да Вучић неће моћи да дође јер отвара реконструисану пругу у Лесковцу и ради оно што је грађанима од значаја.

        Ђуришић је имао питање и за министра енергетике Александра Антића: да ли је тачно да је ЕПС произвео само 55 одсто планиране производње у марту и да ли је тачно да је од почетка марта половина капацитета Термоелектране „Никола Тесла“ ван погона, „не само због планираних ремонта, него због неспособности руководства?“.

        Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ питао је министра просвете Младена Шарчевића како је могуће да се за државног секретара именује Марко Миленковић кога су радикали пре неколико дана „присилили да поднесе оставку на место посланика, јер је издао радикале“ и у време предизборне кампање радио за супарнички табор, односно за председничког кандидата Александра Вучића?

        „Ишао је од куће до куће наших чланова и симпатизера и објашњавао да смо се Вучић и ја све договорили, да он буде председник, а ја премијер и тако нам је оборио са 20 процента гласова на три одсто“, рекао је Шешељ.

        Он је рекао да је место државног секретара највиша чиновничка функција, те упитао „како човека који се овако морално обрукао до крајњих граница промовише у највиши државни чиновнички ред?“.

        „Какав је онда то министар просвете и заслужује ли да остане у Влади, зашто не поднесе оставку и како је Влада себи дозволила да прихвати такав предлог?“, упитао је Шешељ.

        Посланица Либерално-демократске партије Наташа Мићић и шеф посланичке групе Доста је било Саша Радуловић питали су Мају Гојковић зашто им нико не одговара на питања која постављају у скупштини, указујући да су представници Владе у обавези да то и ураде у писаном облику у року од 15 дана откако и је питање постављено.

        Наташа Мићић је питала и зашто је портпаролу ЛДП Јовану Најденову забрањено да уђе у Скупштину. Она је указала да је у петак враћен са врата Скупштине као и данас и навела да се на тај начин отежава и онемогућава рад једне посланичке групе.

        „Који је основ за забрану уласка сарадника посланичких група?“, питала је Мићић.

        Посланик Демократске странке Дејан Николић захвалио је свима који су помогли да се прикупи новац за лечење његове ћерке Софије у иностранству и прочитао писмо његове супруге која је такође изразила захвалност.

        Председница Скупштине Маја Гојковић инсистирала је да Николић постави питање и да ради у складу са Пословником.

        „Скоро свако од нас има један страшан и трагичан случај и немојте молим вас да то користите. Имам блиску особу себи која пролази кроз тешке тренутке, молим вас као човек“, рекла је Гојковић, а потом кроз сузе затражила паузу да би могла да се смири.

        Николић је после тога, питање поставио на конференцији за новинаре у скупштинском холу. Он је питао Владу Србије и министарство на којим законима данас раде и навео да је то оно што је важно за грађане.

        Он је поручио родитељима који се сусрећу са проблемом какав су имали он и његова породица да не оклевају да траже помоћ јавности.

        Бета

Категорије: 

Коментари