Динкић увредио Тадићеве, написавши: „Као да не постоје, тотални распад”

МИНИСТРОВО ТВИТОВАЊЕ ДОВЕЛО ДО ПРЕКИДА СКУПШТИНСКЕ СЕДНИЦЕ О БУЏЕТУ

         СКУПШТИНА Србије прекинула је рад вечерас око 20 сати, после спора посланика опозиционе Демократске странке (ДС) и министра финансија и привреде Млађана Динкића.

         Седница Скупштине на којој се од јутрос расправљало о предлогу државног буџета за 2013. годину, најпје је око 19 сати прекинута паузом од пола сата „док се не успостави ред у сали", а потом је одлучено да се рад настави тек у понедељак у 10 сати.

         Посланици Демократске странке су критиковали министра Динкића јер је у току седнице на Твитеру објавио фотографију на којој су, како је написао, „у јеку расправе о буџету само четири члана ДС".

         Динкић је уз фотографију посланика ДС у скупштинској сали, написао: „Посланичка група ДС, у јеку расправе о буџету. Борко (Стефановић), генетичар (Миодраг) Стојковић и два анонимна лика. Расуло".

         „Невероватно, шта је остало од ДС у Скупштини... Као да не постоје, тотални распад.... Најдосаднија расправа о буџету коју памтим", написао је Динкић на Твитеру.

         Посланици ДС су због слике и коментара тражили од Динкића извињење, а у паузи су одржане консултације шефова посланичцких група.

         После консултација, Динкић се у сали извинио и рекао да му није била намера да вређа ни посланике, ни Скупштину.

         Динкић је рекао да је очекивао да ће скупштинске клупе бити пуне критичара владиног предлога буџета, али да се десило супротно.

         Посланици ДС нису били задовољни извињењем министра.

         Шеф посланичке групе ДС Драгољуб Мићуновић рекао је да је Динкић увредио Скупштину, затражио да се седница прекине и предложио да се рад настави у понедељак, што је председавајући прихватио.

 

         http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Dinkicevo-tvitovanje-dovelo-do-pr...

 

Категорије: 

Коментари