Део опозиције жестоко против доласка Гашића на чело БИА

СРС: МНОГО ЈЕ ВАЖНИЈЕ ДА ПОЧНУ ДА СЕ РАСВЕТЉАВАЈУ НАГОМИЛАНЕ АФЕРЕ И НЕРЕШЕНА УБИСТВА

  • Радослав МИЛОЈИЧИЋ (ДС): „То је директно мешање СНС. Да ли ће БИА директно служити за разрачунавање са свим људима који другачије мисле и другачије говоре? Велики проблем то што ће БИА бити директно подређена СНС“
  • Зоран ЖИВКОВИЋ (Нова странка): „То је још један доказ да Србија срља у понор и да је апсолутизам Александра Вучића дошао до врло високог нивоа да ту треба озбиљна екипа, озбиљан фронт политичке организације која ће спречити пропадање Србије, јер ми овако идемо из апсолутизма у диктатуру“
  • Шеф посланичке групе СПС Ђорђе МИЛИЋЕВИЋ: Гашић може одговорно, озбиљно и посвећено да обавља тај посао. Имао је видљиве резултате док је био на челу Министарства одбране

        ПОСЛАНИЦИ опозиције у Скупштини Србије оценили су данас да је недопустиво да се високи функционер Српске напредне странке (СНС) и бивши министар одбране Братислав Гашић постави на место директора БИА и да је то представља преседан и доказ да Србија „срља у понор“.

        Представници владајуће Социјалистичке странке Србије (СПС) са друге стране оцењују да Гашић може посвећено и одговорно да обавља тај посао.

        Посланик Демократске странке и члан Одбора за контролу служби безбедности Радослав Милојичић рекао је новинарима у парламенту да ће се први пут у историји десити да Србија има високог страначког функционера на том месту.

        „То је директно мешање СНС-а. Да ли ће БИА директно служити за разрачунавање са свим људима који другачије мисле и другачије говоре?“, упитао је Милојичић, истичући да је велики проблем то што ће БИА бити директно подређена СНС-у.

        Лидер Нове странке Зоран Живковић је казао да је одлука да члан председништва странке обавља функцију директора БИА преседан и да тога није било ни код „Тита, Ранковића, ни у Совјетском савезу, КГБ-у...“.

        „То је још један доказ да Србија срља у понор и да је апсолутизам Александра Вучића дошао до врло високог нивоа да ту треба озбиљна екипа, озбиљан фронт политичке организације која ће спречити пропадање Србије, јер ми овако идемо из апсолутизма у диктатуру“, рекао је Живковић.

        Шеф посланичке групе Доста је било Саша Радуловић рекао је новинарима у парламенту да постављање Гашића на ту функцију представља поигравање председника Владе Србије Александра Вучића са грађанима и да је недопустиво још једно страначко запошљавање.

        По његовој оцени, Гашић нема квалификације да буде директор БИА и на том месту треба да буде државни службеник, а не партијски кадар.

        Посланик Српске радикалне странке Мирослав Мирчић казао је новинарима да је то ко ће бити на челу агенције мање важно од тога да почну да се решавају нагомилане афере и нерешена убиства.

        Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић рекао је да Гашић може одговорно, озбиљно и посвећено да обавља тај посао и да је имао видљиве резултате док је био на челу Министарства одбране.

        Он је на наводе опозиције да је то увод у диктатуру рекао да опозиција у свему види диктатуру и притиске и да то што је неко припадник било које политичке партије не значи да не може одговорно и озбиљно да обавља одређену функцију.

        Бета

Категорије: 

Коментари