Део опозиције подозрева да ће Вучић заједно са београдским расписати и нове ванредне изборе

ЖИВКОВИЋ И ЈЕРКОВ: ОД ВУЧИЋЕВЕ ВОЉЕ И ЛИЧНИХ ПРОЦЕНА ЗАВИСИ СВЕ У ДРЖАВИ

  • Шеф посланичке групе Двери Бошко ОБРАДОВИЋ: Вучићу ништа не треба веровати - он је већ више пута погазио оно што је рекао

        ДЕО опозиционих посланика оценио је данас у Скупштини Србије да Главни одбор Српске напредне странке (СНС) није ставио тачку на одлуку о томе да ли ће на пролеће бити само редовни локални избори у Београду како је одлучено, или ће уз њих ипак истовремено бити и ванредни парламентарни избори у Србији.

        Посланици Социјалдемократске странка (СДС), Двери, Демократске странке (ДС) и Нове странке су у изјавама новинарима оценили да промена те одлуке зависи искључиво од воље и процене председника СНС и Србије Александра Вучића.

        Посланик СДС Марко Ђуришић је рекао да одлуком Главног одбора СНС „није стављена тачка“ на могућност расписивања ванредних парламентарних избора истовремено с редовним београдским.

        Он је напоменуо да га не би изненадило да се та тема поново отвори јер је, како је оценио „свевласт у Србији искључиво у Вучићевим рукама“.

        Посланик Нове странке Зоран Живковић и посланица ДС Александра Јерков сматрају да од Вучићеве „воље и личних процена зависи све у држави“, те и расписивање избора.

        Живковић је оценио да је седница Главног одбора СНС представљала фарсу, док је Јерков рекла да ће Вучић, ако буде проценио да су му потребни, расписати и ванредне парламентарне изборе.

        Посланик Двери Бошко Обрадовић је поновио да „Вучићу ништа не треба веровати“ и да је већ више пута „погазио оно што је рекао“.

        Он је оценио да СНС прети губитак власти у Београду и да СНС тешко да може да сачува градску власт чак ни са Социјалистичком партијом Србије и Српском радикалном странком које су „близу цензуса“.

        По речима Обрадовића, то је један од разлога Вучића и СНС за расписивање ванредних парламентарних избора истовремено са редовним београдским.

        Главни одбор СНС је у суботу одлучио да на пролеће идуће године буду само редовни београдски избори, а не и ванредни, посланички у Србији.

        Функционери СНС и владајуће коалиције су поздравили ту одлуку, уз оцену да се државни интереси њоме стављају изнад страначких.

        Бета

Категорије: 

Коментари