Да ли је Шутановац одговоран за трагедију породице војног пензионера Поњигера?

ИНТЕРПЕЛАЦИЈА СРС О РАДУ МИНИСТРА ОДБРАНЕ

  • Тражимо да Влада у року од месец дана достави одговор парламенту и СРС да ли у деловању министра одбране има елемената на основу којих је изазвана трагедија породице Поњигер, рекао је посланик СРС  Божидар Делић
  • Радикали тврде да Србија има 3.000 војних бескућника који већ 20 година живе у војним објектима, а Министарство одбране не чини ништа да се услови њиховог живота побољшају

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Српска радикална странка (СРС) поднела је Интерпелацију о раду министра одбране Драгана Шутановца и затражила од Владе одговор да ли је он, игноришући апеле за помоћ и кршећи прописе, одговоран за трагедију породице војног пензионера Палка Поњигера, изјавио је посланик те странке Божидар Делић.

        Делић тврди да СРС у свом поседу има документацију која показује да се Поњигер још 2008. године обратио Министарству одбране и молио да се њему и његовој породици побољшају услови за живот.

        „Тражимо да Влада у року од месец дана достави одговор парламенту и СРС да ли у деловању министра одбране има елемената на основу којих је изазвана трагедија породице Поњигер“, нагласио је он.

        Делић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да су радикали од трагедије породице Поњигер до сада прикупили податке о раду Министарства одбране, посебно о односу према „војним бескућницима“.

        „Чињеница је да 3.000 војних бескућника већ 20 година живи у војним објектима, а да Србија и Министарство нису учинили ништа да се услови њиховог живота побољшају“, рекао је Делић.

        Шта више, додао је он, у фебруару ове године почела су принудна исељавања из одређених објеката које је Министарство предвидело за неку другу намену.

Категорије: 

Коментари