Божовић: Рушењу у Савамали су присуствовали појединци из самог врха београдске власти

„УСКОРО ЋЕМО ИЗАЋИ СА КОНКРЕТНИМ ДОКАЗИМА И ЧИЊЕНИЦАМА“

  • У Народној скупштини одбијено више предлога опозиције за допуну дневног реда, међу којима и заједнички предлог Балше Божовића и посланика Социјалдемократске странке Марка Ђуришића о случају Савамала. Одбијен је предлог за формирање анкетних одбора о пословању у Електропривреди Србије, Ер Србији и смедеревској Железари

        ПОСЛАНИК Демократске странке Балша Божовић изјавио је данас да су рушењу објеката у београдском насељу Савамала прошле године присуствовали поједини представници самог врха градске власти који долазе из Српске напредне странке и да ће ускоро изаћи са доказима о томе.

        Божовић је у Скупштини Србије, образлажући предлог да се формира анкетни одбор који би испитао чињенице о том случају, рекао да су објекти порушени уз сарадњу „дела подземља“ са којима, како је навео, СНС има блиске везе.

        „Те ноћи полиција није хтела да реагује, а ускоро ћемо изаћи са конкретним доказима и чињеницама да су поједини представници градске власти чак били присутни на месту тог злочина“, рекао је Божовић и додао да су припадници подземља обезбедили да се грађани везују и нису дали да се зове полиција, а потом ни да изађе на место дешавања.

        Он је истакао да ће кад-тад тај случај испитати и да ће они који су криви одговарати пред законом.

        Божовић је казао да је у Савамали порушена нечија кућа, фирма које су по Уставу Србије недодирљиве и да не може неко да дође на идеју да се „неком нешто сруши да би се неком другом предало“.

        Објекти у Савамали су порушени у ноћи између 24. и 25. априла прошле године.

        Посланици су у 9 часова почели нову седницу на којој би требало да се расправља о државном буџету, а и даље је у току утврђивање дневног реда.

        У првих нешто више од сат времена рада одбијено је више предлога опозиције за допуну дневног реда, међу којима и заједнички предлог Божовића и посланика Социјалдемократске странке Марка Ђуришића о случају Савамала.

        Одбијен је предлог о формирању анкетних одбора о пословању у Електропривреди Србије, Ер Србији и Железари Србије шефа посланичке групе Доста је било Саше Радуловића, који се данас вратио у парламент после удаљавања са седнице на 20 радних дана.

        Радуловић је истакао да нема анализе о томе шта се дешава у ЕПС-у и да је потребно проверити због чега се дешавају губици и ко су ти који не плаћају струју.

        Радуловић је навео да је потребно проверити и пословање Ер Србије и додао да је уговор са Етихадом изузетно штетан, као и да Ер Србија сваке године има губитке, који су у 2015. години износили 70 милиона евра.

        Током утврђивања дневног реда одбијен је и предлог да се расправља о разрешењу председнице Скупштине Србије Маје Гојковић и потпредседника Верољуба Арсића.

        Радуловић је рекао да је Маја Гојковић „главни кривац за дешавања у Скупштини и кршење Пословника“ и да зато предлаже њену смену.

        Утврђивање дневног реда ће потрајати с обзиром да осим 31 тачке које је предложила председница парламента да буду на седници, посланици су поднели још 171 тачку за допуну дневног реда. Сваку од тих тачака посланик коју је посланик поднео има право и да образлаже.

        Бета

Категорије: 

Коментари