А. Шешељ: Када ће Народна скупштина расправљати о уласку Србије у ОДКБ?

„СРБИЈА НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ НИ ЕУ, НИ ПРЕГОВОРИМА У БРИСЕЛУ, НИ КОМАНДАНТИМА KFOR И NATO“

        ПОСЛАНИК Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ на данашњој седници Скупштине Србије је питао када ће Скупштина расправљати о приступању Србије Организацији договора о колективној безбедности, и о резултатима бриселског дијалога с Приштином с обзиром на јучерашњи улазак специјалних полицијских снага на север Косова.

       „Када ће Скупштина расправљати о учлањењу Србије у Организацију договора о колективној безбедности, у Војни савез на челу са Русијом?

        Шешељ је подсетио да Србија од 2013. има статус посматрача и оценио да је због њене безбедности важно да Србија има пуноправно чланство у ОДКБ.

        По његовим речима, то је „важно зато што се показало да не можемо да верујемо ни преговорима у Бриселу, ни званичницима ЕУ, ни командантима Кфора, ни NATO пакта. Српски народ је угрожен, и ми смо то могли да видимо јуче“.

        Шешељ је додао да без обзира шта он мислио о директору Канцеларије за Косово, Марко Ђурић представља Владу Србије и понижен је.

       „Срамота је да се онако понесу према било којем функционеру или службенику Владе Србије“ рекао је Александар Шешељ о догађају у Косовској Митровици.

        По његовим речима, Србија треба да брине о безбедности, треба да јача свој положај, како се не би догодило оно што се десило 17. марта 2004. године, и оно што се десило јуче.

        У вези с бриселским преговорима Шешељ је питао како може да буде објективан посредник неко ко је признао независно Косово.

       „Преговоре треба вратити под окриље СБ УН јер тамо имамо јаку заштиту Русије и Кине“, оценио је он.

        Бета

Категорије: 

Коментари