Дачић: Мале су шансе да будем премијер јер ме Запад сматра за „Путиновог човека”

„ВУЧИЋ ЋЕ ИЗНЕТИ СВОЈ ПРЕДЛОГ ЗА ПРЕМИЈЕРА А МИ ЋМО ГА ПОДРЖАТИ”

         МИНИСТАР спољних послова и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да су “мале шансе” да буде нови премијер Србије, јер, како наводи, иако је “српски човек”, код Запада је окарактерисан као човек руског председника Владимира Путина.

         Дачић је за данашњи “Ало” рекао да још није разговарао са актуелним премијером и новоизабраним председником Александром Вучићем о томе ко ће бити нови премијер.

         „Очекујем да ће се интензивирати разговори о будућој влади и да ће премијер (Србије Александар) Вучић, као лидер Српске напредне странке, која је окосница Владе Србије, изнети свој предлог за премијера, који ћемо ми подржати”, рекао је Дачић за лист „Ало”.

         Упитан да ли ће се Вучић можда предомислити и расписати ванредне парламентарне изборе, Дачић је рекао да нико још није најавио могућност превремених републичких избора, али да је, ако их буде било, СПС спремна.

         Говорећи о наступу Срба на Косову и Метохији на ванредним парламентарним изборима 11. јуна, Дачић је казао да га “веома брине чињеница по којој ће Срби са Косова и Метохије на локалним изборима у српској покрајини наступити разједињено”.

         „Брине ме то што ће Срби у неколико колона на изборе, док су терористи ОВК с Рамушом Харадинајем на челу направили јединствену листу”, рекао је Дачић.

         (Бета)
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари