Брнабић: Вучић највише енергије и времена посвећује проблему Косова

„АТМОСФЕРА У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ ЈЕ СТРАШНА И НЕ ДОПРИНОСИ РЕФОРМАМА И НАПРЕТКУ СРБИЈЕ”

  • „Дубоко верујем да са јако поларизованим друштвом какво имамо данас не можемо да идемо напред одрживо”
  • „Не мислим да у Србији не постоје истраживачки новинари и медији, али нису сви који се тако зову истраживачки. Мислим да су чист сензационализам обучен у одело истраживачког новинарства”

         ПРВИ приоритет председника Србије Александра Вучића, у који улаже највише времена и енергије, јесте проблем Косова, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

         „То је и озбиљна подршка Влади, јер је мени остављен простор да се бавим другим, пре свега економским пословима”, рекла је Брнабићева у интервјуу за Блиц од недеље у коме је говорила и о висини пензије, бруто друштвеном производу, односу увоза и извоза, атмосфери у парламенту, али и критикама и неспоразумима с новинарима.

         Она је оценила да је атмосфера у Скупштини Србије страшна и да не доприноси реформама и напретку Србије, и истакла да јој је жао због тога.

         Коментаришући питање да се чини да је постала осетљива на критике новинара и опозиције, Ана Брнабић је навела да је то истина и да је то нормално када се у нешто улаже толико енергије, а да опозиција и део новинара никада ништа позитивно не кажу.

         „Те критике су често неаргументоване и нису конструктивне ... и све више критика има у смислу што горе то боље, ... те критике су ми страшне. Дубоко верујем да са јако поларизованим друштвом какво имамо данас не можемо да идемо напред одрживо. Ми можемо да решавамо неке ад хок проблеме и да помало померамо, али што је друштво поларизованије, то је све теже за неке озбиљне помаке”, рекла је премијерка.

         Она је, упитана да ли јој се омакло да неке новинаре назове такозваним истраживачким новинарима, рекла да није, али да тако не мисли о свим новинарима.

         „Hе мислим да у Србији не постоје истраживачки новинари и медији, али нису сви који се тако зову истраживачки. Мислим да су чист сензационализам обучен у одело истраживачког новинарства”, рекла је она.

         Премијерка је навела и да сматра и да у Србији постоји мало објективних новинара.

         „Разговарала сам са Групом за слободу медија и опет долазимо на причу о поларизацији која нас кочи и та поларизација у медијима је веома лоша за Србију и зато хоћу да разговарам и разговараћу и даље. Не морамо да се слажемо, али новинари ми нису непријатељи и не мислим да имам непријатеље у медијима”, рекла је Ана Брнабић.

         Она је такође навела да шансу Србије види у економији заснованој на иновацијама.

         Подсетила је да је до сада у Србији економија била заснована на инвестицијама, због чега је земља зависила од привлачења инвестиција и отварања нових радих места која, како је навела, нису била добро плаћена и која су служила да се покрене производња и смањи незапосленост.

         „То треба мењати. Одговорност моје владе је да направимо искорак ка стварању економије засноване на иновацијама, када имате такву економију више не зависите од инвеститора, зависите од сопствених капацитета, памети и доносите додатну вредност”, рекла је премијерка.

         Оценила је да прелазак на такву економију не може да се заврши у мандату ове владе, али да се мора радити на томе.

         „Ако пропустимо шансу опет ћемо се вратити на стару причу”, рекла је Ана Брнабић.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари