ИРИНЕЈ: Јединство у свему доброме потребно и Републици Српској и Србији

ПАТРИЈАРХ УПОЗОРИО ДА СУ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ

- ШТЕТА ПО НАРОД - АКО НЕ РАДЕ ЗА ОПШТЕ ДОБРО

  • Честитајући славу Републике Српске, патријарх Иринеј је - после Свете архијерејске литургије у бањалучком храму Христа Спаситеља - поздравио представнике српског народа - који храбро и сигурно држе стег свог народа- и нагласио да се молибда воде народ онако како Господ жели

         ЊЕГОВА светост патријарх српски Иринеј служио је литургију у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци, поводом крсне славе Републике Српске Светог архиђакона Стефана.

         Након Свете архијерејске литургије патријарх је обавио славски обред и ломљење славског колача, а присуствовали су председник Републике Српске Милорад Додик, премијер Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Игор Радојичић, републички министри, народни посланици, министар правде и државне управе Србије Никола Селаковић.

         Честитајући славу Српске, патријарх Иринеј поздравио је представнике српског народа, -који храбро и сигурно држе стег свог народа-, и поручио да се моли Господу да воде народ онако како Господ жели.

         Он је додао да је Свети великомученик и архиђакон Стефан храбро сведочио име Христово и пун благодати и Духа светога, успешно вршио своју апостолску мисију.

         - То је сведочио не само речима, него животом својим, крвљу својом. То велико и свето име слави Република Српска, српски народ, сви хришћани, а славећи њега уздамо се у његову помоћ, која је велика и моћна-, поручио је патријарх српски.

         Православним хришћанима, нагласио је патријарх Иринеј, Господ је дао многе и велике дарове своје, а ономе коме је много дато много ће се и тражити.

         - Овај крај је много пострадао, проливена је силна крв невиног народа, али верујемо да нас Господ, иако се налазимо у великим искушењима, неће оставити. Јесу муке тешке, али је и слава велика којом Господ награђује своје свете мученике-, нагласио је патријарх.

         Он је српском народу поручио да остане веран свом Богу и својој вери, истичући да бољу веру од ове не може наћи, јер је она - сва истина, сва је у Богу и Господ је са њом.

         Патријарх је поручио да је и Републици Српској и Србији неопходно јединство у свему доброме, истичући да велики број политичких партија треба да постоји само ако тражи најкраћи пут до општег добра, а да су у супротном оне штета по народ.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари