Ристић: Обмана је да је на северу Косова отворена пумпа НИС - припада приватнику који је близак СНС

РЕКАО У СКУПШТИНИ И ДА НА КИМ ПОСТОЈИ СУКОБ ОКО НОВЦА ИЗМЕЂУ НАПРЕДЊАКА И ПАРТИЈЕ СОЦИЈАЛИСТА

• Заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Владимир Орлић одбацио критике Славише Ристића и Ђорђа Вукадиновића и рекао да је реч о објекту НИС, што се види на самом објекту, заставама и „лепој огради“. Истакао је да је све оно што олакшава и унапређује привредне активности на Косову само за похвалу и додао да је чудно што се неки посланици у Београду „радују неслози између Срба“
• ФАКТИ: „Одбацио критике“, али избегао одговор - чија је пумпа! А важно је - чија је заиста та пумпа у бојама НИС-а. Принципијелно важна, као и рушење у београдској Савамали…
 

        САМОСТАЛНИ посланик Славиша Ристић изјавио је данас да је директор Канцеларије за Косово и Метохију обмануо јавност Србије наводећи да је на Косову отворена бензинска станица НИС-а и показао рачун о купљеном гориву на тој пумпи на којем пише да је у питању приватна фирма „Секос“ из Косовске Митровице.

        Ристић је казао да су бензинска станица и униформе у бојама НИС-а, али да на рачуну који је чекао десетак минута, наведен назив приватне фирме чији је власник близак Српској напредној странци.

        Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије упутио питање премијеру Александру Вучићу и Марку Ђурићу „откуд потреба да се безочно лажу грађани Србије да је НИС отворио пумпе на Косову и Метохији“.

        Ристић се осврнуо и на постављење нове министарке администрације и локалне самоуправе Косова Мирјане Јевтић и навео да на Косову постоји сукоб СНС и Покрета социјалиста (ПС), странака које су у коалицији на републичком нивоу.

        Он је казао да генеза њиховог сукоба није око саме политике већ да срж сукоба лежи у новцу, односно ко ће на простору Косова и Метохији контролисати новац који долази из буџета Косова.

        „Представници СНС и њихови активисти и бизнисмени контролишу токове тог новца у општинама Косовска Митровица, Звечан и Зубин поток, али то не могу на простору општине Лепосавић јер господа Јаблановићи заједно са (Александром) Вулином желе да задрже ту контролу новца. Дакле, читав је сукоб око тога“, рекао је Ристић.

        Самостални посланик Ђорђе Вукадиновић рекао је да сукоб СНС и ПС и отварање пумпе показују да су приче о томе да се улази у косовске институције да би се борили за очување Србије „приче за малу децу“.

        „То је борба за ресурсе које добијају од приштинских власти и борба ко ће бити ближи тим изворима финансирање владе Косова и то је истина и реалност те чувене Српске листе и јадне и тужне политике актуелне власти према Косову и Метохији“, оценио је Вукадиновић.

        Заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Владимир Орлић одбацио је критике и истакао да је реч о објекту НИС-а, што се види на самом објекту, заставама и „лепој огради“.

        Он је истакао да је све оно што олакшава и унапређује привредне активности на Косову само за похвалу и додао да је чудно што се неки посланици у Београду „радују неслози између Срба“.

        Орлић је казао и да наводи тих посланика само иду у корист институцијама Косова.

        Бета

Категорије: 

Коментари