Посланица ЛСВ довела у везу Сашу Јанковића, Миру Марковић, Александра Вулина и убиство Стамболића

МИНИСТАР ВУЛИН МАРИНИКИ ТЕПИЋ УЗВРАТИО ТВРДЊОМ ДА ЈЕ САМО ЧАНАК ПРАВИО „АТМОСФЕРУ ЗА УБИСТВО“

   Мариника Тепић

        ПОСЛАНИЦА Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Мариника Тепић изјавила је данас да је скандалозно инсинуирање да је заштитник грађана Саша Јанковић председнички кандидат усред скупштинске расправе о буџету и да то подсећа на атмосферу уочи избора 2000. године када је убијен Иван Стамболић.

        Она је током расправе у Скупштини Србије рекла да то креирање атмосфере нарочито потпирује министар за рад, запошљавање и социјалну политику Александар Вулин.

        „Ја ћу подсетити да је врло слична атмосфера била и уочи председничких избора 2000. године када је шефица његове тадашње партије (Мирјана Марковић) врло активно учествовала у стварању атмосфере која је довела до тога да Иван Стамболић добије метак у тело“, рекла је Мариника Тепић.

        На те наводе реаговао је Вулин наводећи да му је жао што Мариника Тепић то није рекла на неком другом месту да би могао да је тужи суду.

        „Жао ми је што не знате или не желите да знате да је једини човек који је правио атмосферу за убиство управо ваш шеф (Ненад Чанак). Је ли то онај што је вешао (Слободана) Милошевића као свињу за уши на Теразијама?“, рекао је Вулин.

        Он је казао да су „у време власти њеног шефа убијани људи по улицама Београда и убијани људи зато што другачије мисле“ и упитао да ли је то онда примерена атмосфера за другачији политички говор.

        Вулин је рекао да је „бедно и јадно“ што је Мариника Тепић покушала да искористи аргументовану расправу у којој је он штитио институције, а она штити лица.

        Бета

Категорије: 

Коментари