КОВАЧЕВИЋ: Продаје ли РТС рекламне секунде унапред Ђиласу и Шаперу?

ПИТАЊЕ ПОСЛАНИКА ДСС МИНИСТРУ КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА

  • Синиша Ковачевић Братислава Петковића још упитао: који су све филмови стипендирани од 2000. године, а нису снимљени, ко су били продуценти и да ли ће министарство предузети нешто да се та средства врате?

        ПОСЛАНИК Демократске странке Србије Синиша Ковачевић упитао је данас министра културе и информисања Братислава Петковића: да ли је тачно да РТС унапред продаје свој маркетиншки потенцијал фирмама чији су, како је навео, власници између осталих функционери ДС Драган Ђилас и Срђан Шапер.

       „РТС има огроман капитал у неколико милиона рекламних секунди. Моје основно питање је: да ли је тачно да се тај огроман маркетиншки потенцијал унапред продаје одговарајућим фирмама и предузећима? Ако је то тачно, ко су власници тих фирми? Да ли је тачно да су то Ђилас или Шапер? О ком се пројектованом губитку ту ради и има ли ту елемената кривичног дела“, упитао је Ковачевић.

       Посланик ДСС је навео да у Србији око 30 одсто грађана плаћа преплату за РТС, а у Хрватској око 90 одсто и упитао - да ли то значи да Хрвати више воле своју државну телевизију или је та телевизија знатно боља од српске?

       Ковачевић је министра културе упитао и - који су све филмови стипендирани од 2000. године, а нису снимљени?

       „Који су то филмови, који продуценти и да ли ће министарство предузети нешто да се та средства врате“, упитао је Ковачевић.


Коментари