Роћен мерка Лукшићеву премијерску фотељу

ПОВУКАО СЕ ПРИВРЕМЕНО И ТАКТИЧКИ СА ПОЛОЖАЈА ШЕФА ДИПЛОМАТИЈЕ

          ВРХ Демократске партије социјалиста синоћ није разматрао да ли ће пре парламентарних избора бирати новог шефа црногорске дипломатије и ко би могао наследити Милана Роћена који је још јуче потврдио да подноси оставку на функцију министра иностраних послова.

          Иако је 62-годишњи Роћен у последње време у неформалним контакима индиректно говорио о умору и одласку у пензију, многи сматрају да је он оставком направио мудар потез.

          Роћен је, према тумачењима дела страначких колега, на овај начин избегао да постане тема спекулација да га је неко избацио из Владе, приликом њеног новог формирања након могуће победе ДПС на изборима, те да ће остати упамћено да је на функцији шефа дипломатије дочекао отварање преговора Црне Горе са ЕУ.

          На другој страни, у делу цивилног сектора и опозиције не искључује се ни могућност да Роћен има планове да буде нови премијер.

          Сматра се да  Ђукановић нема поверења у сараднике из ДПС-а, осим у Роћена.

          За посланика ПзП-а Кочу Павловића „изненадна оставка десне руке Мила Ђукановића је јефтин предизборни маневар којим се жели прибавити наклоност Запада, а посебно Немачке као стварног креатора европске политике на Балкану и у Црној Гори”.

          И Павловић је оценио да се Роћен неће пензионисати, већ да ће се после избора вратити као премијер.

          „Свакоме ко познаје овај режим добро је позната његова преварна и криминална природа. Зато би морало свакоме да буде јасно да Роћенова оставка не представља његово пензионисање, нити је то наговештај нове, проевропске политике режима. То је привремено повлачење како би се, након изборне победе, Ђукановићева 'десна рука' вратила на велика врата, на чело будуће Владе”, наглашава Павловић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари