Монтенегрини 47, ДФ 24, а СНП 11 одсто гласова

ЂУКАНОВИЋЕВА КОАЛИЦИЈА НАРУЧИЛА

ПРЕДИЗБОРНО ОГЛЕДАЛЦЕ ОД IPSOS STRATEGIC MARKETING

  • Истраживање наводно показало да 49 одсто испитаника верује да се Црна Гора креће у добром правцу, док 46 одсто мисли супротно

        КОАЛИЦИЈА Европска Црна Гора - Мило Ђукановић добила би, да су парламентарни избори одржани крајем септембра, 47 одсто гласова опредељених бирача, показало је најновије истраживање агенције Ipsos Strategic Marketing (ИСМ), преноси агенција МИНА.

       То је први пут да ДПС путем страначког обавештења саопштава резултате истраживања јавног мњења за парламентарне изборе.

       МИНА наводи да је истраживање спроведено од 24. до 26. септембра, за потребе Демократске партије социјалиста (ДПС), на репрезентативном узорку од 1.519 пунолетних испитаника.

       Према том истраживању Демократски фронт (ДФ) добио би 24 одсто гласова, Социјалистичка народна партија (СНП) 11, а Позитивна Црна Гора осам одсто.

       Бошњачку странку подржало је 2,5 одсто испитаника а Демократску унију Албанаца два одсто, колико подржава и коалицију Српска слога. Остале листе подржало би укупно 3,5 одсто испитаника.

       „На основу свега тога, произилази да Европска Црна Гора може да рачуна на између 39 и 42 манадата, ДФ на 19 до 20, СНП на девет, Позитивна на седам до осам, а листе мањина на четири до пет мандата“, каже се у саопштењу.

       Из ИСМ-а наглашавају да нису сви опредељени грађани, којих је 70 одсто, сигурни да ће изаћи на изборе, нити су сигурни да неће променити став.

       Наводе да Коалиција за Европску Црну Гору има највећи број лојалних гласача по оба та показатеља, чак 78 одсто. Следе СНП са 71 и ДФ са 66 одсто.

       Истраживање је показало и да 49 одсто испитаника сматра да се Црна Гора креће у добром правцу, док 46 одсто мисли супротно.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари