ЛЕКИЋ ЂУКАНОВИЋУ: Основно питање у Црној Гори је - ко краде, а ко не краде

ЛИДЕР ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА НА ПРЕДИЗБОРНОМ СКУПУ У БЕРАНАМА

         ЛИДЕР Демократског фронта Миодраг Лекић поручио је да је прљава игра на национализам провинцијска и да ће доживети пораз, јер су грађани препознали куда то води и какав ће крај бити тим манипулацијама.

          Питање у Црној Гори у овом тренутку није у томе ко је суверениста, ко униониста. Основно је питање - ко краде, ко не краде“, казао је Лекић на промоцији у Беранама.

         Лидер ДФ упозорава да је „потпуно фрапантно да игноранти и незналице говоре о историји и ту траже покушај да се избегну питања као што су она суштинска која се односе на економију и на социјалне теме и социјалну сферу“.

         „Ми са својим програмом нисмо критичари општег типа, већ има много тема које су конкретне и конкретних принципа и ствари из сфере економског и социјалног. Ми се залажемо за веома радикалну декриминилизацију црногорског друштва. Неко ће рећи да нисте ви измисли тај захтев? То тражи међународна заједница, то тражи Европска унија. Траже од нас стварање правне државе и ми ћемо на томе радити, јер то јесте најслабија тачка црногорског друштва“ – рекао је Лекић.

         Он је казао да ниједна афера у Црној Гори нема исход, и да се афере затрпавају само новим аферама „што је невероватна ситуација раскорака са Европом и европским земљама у којим за мале ствари министри подносе оставке“.

         „Правна држава је централна тема нашег програма и ми ћемо се залагати да се она оствари и да се повеже не само са вредностима Европе већ и са традиционалним моралом Црне Горе. Да крађа и лаж буду санкционисани, правно и морално. Ми смо уверени да смо на правом путу, и поручио бих владајућим гарнитурама које су већ прогласиле победу, које су се наљутиле што смо се ми уопште појавили, поручио бих да не потцењују бексрајно грађане Црне Горе“, казао је Лекић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари