ЛЕКИЋ: Ђукановић је прво јурио усташе по Црној Гори, а сад - четнике

ДФ: НЕ ТРАЖИМО РЕВОЛУЦИЈУ, ВЛАСТ ЋЕМО МЕЊАТИ НА ИЗБОРИМА

  • Лидер ДФ је оптужио владајућу коалицију да призива авети прошлости и “говори речником грађанског рата“

         ДЕМОКРАТСКИ фронт (ДФ) неће тражити смену власти револуцијом, јер жели да допринесе кохезији црногорског друштва, рекао је лидер Фронта Миодраг Лекић на трибини у Бијелој поред Херцег Новог.

         Он је појаснио да челници Фронта нису радикални:

         „Нећемо реваншизам ни револуцију. Бићемо радикални у борби против корупције и за декриминализацију друштва, али поштујући законске норме и устав. Нема нулте тачке историје која почиње од нас“.

         Он је оптужио владајућу коалицију да призива авети прошлости и “говори речником грађанског рата“, истичући да власт намерно бежи од проблема.

         „Протагонисти којима је духовни хоризонт производња непријатеља, у првом полувремену прогласили су пола Црне Горе издајничком јер су били за независну државу. Онда су променили партијску линију и данас другу половину грађана који су били за заједничку државу, такође третирају издајницима. Тако испаде да је цела Црна Гора издајничка“, констатовао је Лекић.

         Алудирајући на Мила Ђукановића, Лекић је казао да у моменту док траје драма радника у КАП-у, човек који је продао Комбинат руском партнеру прича о четницима након што је пре 20 година “јурио усташе по Црној Гори“.

         „Репродуковање подела су њихова главна дисциплина и модел за владање“.

         Уз тврдњу да је Фронт у успону, Лекић је направио лапсус наводећи да интересовање за програмом Фронта свакодневно расте у „целој Југославији”. Устврдивши да му није неугодно због лапсуса, Лекић је објаснио да се он, поред тога што је Црногорац, осећа и Југословеном.

         „У мојој црногорској свести постоји компоненета југословенске свести. Можда је реч о генерацијском феномену“, појаснио је лидер Демократског фронта.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари