Италијански мафијаш Бенедето Стано: У Црној Гори командује Брано Мићуновић, сви су тамо мафијаши

У ИТАЛИЈИ ТРАЈЕ СУЂЕЊЕ ЗА ШВЕРЦ ЦИГАРЕТА ИЗМЕЂУ ЦРНЕ ГОРЕ

И ИТАЛИЈЕ - ИЗВЕДЕНИ ПРВИ СВЕДОЦИ

• Оптужени су Бранислав Мићуновић, Душанка Пешић Јекнић, Веселин Баровић, Бранко Вујошевић и Андрија Драшковић. Мирослав Иванишевић и Станко Суботић раније су ослобођени оптужби у одвојеном суђењу (њихови адвокати су захтевали да им се суди по кратком поступку), а случај против премијера Црне Горе Мила Ђукановића архивиран је због политичког имунитета
• Италијански мафијаши се дружили са Миловим братом Ацом коме су поклањали ствари, док их је истовремено некадашњи шеф барске полиције Васо Баошић чувао од хапшења
• Бос Сакре Короне Уните Бенедето Стано, испричао на саслушању да је у Црној Гори главни Брано (Мићуновић), да он свиме командује и да је у веома добрим односима са Милом Ђукановићем
• У исказу он тврди да су и други мафијашки босови из Италије имали комуникацију са Ђукановићем, да су помагали црногорску полицију и Владу и да су „тамо све мафијаши”...
 

        ИТАЛИЈАНСКИ мафијаши укључени у шверц цигарета преко Јадрана, дружили се се и поклањали ствари Аци Ђукановићу, док их је истовремено некадашњи шеф барске полиције Васо Баошић чувао од хапшења.

        Током саслушања код бившег тужиоца Ђузепеа Шелзија, Томазо Лараспата 1998. причао је како је брат премијера Мила Ђукановића тих година био нераздвојан са, такође, високопозиционираним чланом крими клана Константином Сарном.

        Лараспата је члан клана Сакре Короне Уните који је, према налазима тужилаштва у Барију, као бегунац од италијанског судства боравио заједно са братом Рафаелеом у Црној Гори до 7. октобра 1997, кад је побегао назад у Италију. Ухапшен је 30. 01. 1998. године.

        Сарно је у Италији ухапшен крајем маја 1997. године, када се вратио у Италију из Црне Горе.

        На саслушању код Шелзија - тужиоца који је покренуо истрагу о црногорско-италијанској шверцерској вези, Лараспата тврди да је Консатантино стално био заједно са „председниковим братом”, да су му поклонили белу „калибру”, а касније и 10 милиона лира...

        То су све радили, како је Лараспата причао, да би „придобили” Васу (Баошића) који им је говорио када треба да се склоне јер их тражи полиција из Барија.

        Истом тужиоцу, бос Сакре Короне Уните Бенедето Стано, испричао је да је у Црној Гори главни Брано (Мићуновић), да он свиме командује и да је у веома добрим односима са Милом Ђукановићем.

        У исказу он тврди да су и други мафијашки босови из Италије имали комуникацију са Ђукановићем, да су помагали црногорску полицију и Владу и да су „тамо све мафијаши”...

Браћа Ђукановићи

        Стано је бежећи од италијанских власти, у Црној Гори боравио до 10.11.1997, када се вратио у Италију где је ухапшен.

        Након трогодишњих прелиминарних саслушања, у фебруару прошле године у Италији почело је суђења за шверц цигарета између Црне Горе и Италије. Пре пар дана изведени су и први сведоци.

        Оптужени у процесу су Бранислав Мићуновић, Душанка Пешић Јекнић, Веселин Баровић, Бранко Вујошевић и Андрија Драшковић.

        Мирослав Иванишевић и Станко Суботић раније су ослобођени оптужби у одвојеном суђењу (њихови адвокати су захтевали да им се суди по кратком поступку), а случај против премијера Црне Горе Мила Ђукановића архивиран је због политичког имунитета.

        Од прошле године случај у име тужилаштва заступа тужилац Кармело Рико, којем је случај уступљен летос, након што је тужитељка Еугенија Понтасуља напустила специјално тужилаштво за борбу против мафије због истека десетогодишњег мандата на тој функцији. Она је радила као сарадница тужиоца Шелзија.

        Шелзи је Стана питао: „Је ли Брано Ђукановићев рођак“?

        Стано је одговорио: „Чини ми се да су кумови, рођаци, не сећам се тачно, у сваком случају веома се поштују обојица, стално се виђају, разговарају… Ја сам Брани тражио услугу јер су ме били отерали из Црне Горе, питао сам га да се вратим поново и тражио сам услугу Ћићу - Прудентину, Ћићо ми је одговорио: „У реду сад ћу причати са Браном, онда ћемо се наћи и причаћу са Милом Ђукановићем. Ја сам се договорио са Ћићом, али у хотел је уместо њега дошао Брано. Након сат времена је дошао Мило са 3-4 чувара и почели су да разговарају рекавши ми да ће се позабавити мојим проблемом“.

        Вијести
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари