ЂУКАНОВИЋ: У Фронту су четници, а у Позитивној ЦГ - почетници

ПРЕДИЗБОРНИ НАСТУП ЛИДЕРА ДПС У ХЕРЦЕГ НОВОМ

  • Ђукановић председник Демократског фронта, Миодрага Лекића, назвао “наистакнутијим амбасадором великосрпског национализма”
  • Оценио да ће ДФ  и Позитивна удружити гласове после избора и да им је `опаки наум да гласовима из црногорског бирачког тела, које би евентуално освојила Позитивна Црна Гора, помогну четничке гласове које ће освојити ДФ, да још једном, као много пута кроз историју - црногорском руком удаве Црну Гору

         ЛИДЕР Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић назвао је представнике Демократског фронта четницима, док је представнике Позитивне Црне Горе окарактерисао као -почетнике.

         Он је на промоцији коалиције „Европска Црна Гора” у Херцег Новом поновио да се иза ДФ крију “великосрпски идеолози”, а да су странку Дарка Пајовића основали „медијски тајкуни”.

         „Наша конкуренција се данас на политичкој сцени доминантно препознаје кроз једну групу коју бих квалификовао као групу четника и другу као групу почетника.“, казао је Ђукановић.

         Алудирајући на Андрију Мандића он је оценио да је иницијативу за окупљање Фронта дао четнички војвода, који је то урадио следећи бившег председника Србије и Црне Горе Војислава Коштуницу. Ђукановић је устврдио да је Коштуница помогао Мандићу да на чело Демократског фронта доведе Миодрага Лекића, којег је назвао “наистакнутијим амбасадором великосрпског национализма”.

         „Том амбасадору је у претходним периодима увек недостајало одлучности и храбрости да преузме одговорност за известан губитак. Овога пута, суочен са недостатком алтернатива, прихватио се и тога посла“, казао је Ђукановић, наводећи да Лекића погађају квалификације да је великосрпски амбасадор.

         „Можда се и мени не допада подсећање на неке моје изјаве из ране политичке младости , али то су моје изјаве од којих не могу побећи“.

         Позитивну Црну Гору Ђукановић је назвао политичким пројектом медијског тајкуна из Подгорице, који има неутољиву и нереалну политичку амбицију.

         „То је група веселих почетника који скакућу по пијацама и причају о томе да је Црној Гори потребна позитивна атмосфера коју они промовишу јефтином реториком. Иза њих је човек који је мимо здравог резона и реалног сагледавања политичке стварности умислио да пошто пото треба да буде председник Црне Горе“, казао је Ђукановић.

         Он је поновио да Позитивна и Демократски фронт раде заједно и да ће након избора удружити гласове.

         „Опаки наум им је да гласовима из црногорског бирачког тела, које би евентуално освојила Позитивна Црна Гора, помогну четничке гласове које ће освојити ДФ, да још једном, као много пута кроз историју - црногорском руком удаве Црну Гору“, казао је он.

         Он је Новљанима поручио да не смеју дозволити да одговорност за будућност Црне Горе преузме опозиција.

         „То су демократске дике које већ годинама воде Херцег Нови, а које су скривене испод плашта названог Демократски фронт удружени са делом СНП пре избора и другим делом после избора“, рекао је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари