ЂУКАНОВИЋ: Како Црну Гору може водити онај ко је све учинио да је не буде?

ВОЂА МОНТЕНЕГРИНСКОГ РЕЖИМА ПОРУЧИО ЛЕКИЋУ ДА МУ НИЈЕ РЕКАО НИШТА ШТО НЕ СТОЈИ

  • “Каже да је мислио добро.Како? Једино ако је пошао од логике да свакој кући пријети земљотрес, па је боље да немате кућу" – рекао је Мило Ђукановић на предизборном скупу ДПС у Подгорици

         ЛИДЕР стожерне монтенегринске странке Мило Ђукановић поручио је лидеру Демократског фронта Миодрагу Лекићу – који му је припретио тужбом за клевету – у име свог ДПС да „о себи и њима” није рекао „ништа што није било апсолутно аргументовано”.

         „Просто да човек не поверује. Одговор једног од наших политичких конкурената је: „Видећемо се на суду зато што причате о нама”. Ништа ни о себи, ни о њима нисмо саопштили што није апсолутно аргументовано. Питам се: како се неко може љутити, кад га подсећате на све лоше што је урадио нашој заједничкој државној кући. Како неко може веровати да је чинећи зло, заправо хтео да учини добро”, узвикнуо је пред присталицама у Подгорици Ђукановић.

         Подсећајући „колико су лидери Демократског фронта учинили да Црне Горе не буде”, те „колико су напора уложили на бриселској и вашингтонској сцени да останемо без државне куће”, Ђукановић се запитао и „како онај који је све чинио да немамо државну кућу може очекивати да му поклонимо поверење да управља њом”.

         „Каже да је мислио добро. Како? Једино ако је пошао од логике да свакој кући прети земљотрес, па је боље да немате кућу, јер ако је немате, не може је погодити земљотрес”, рекао је Ђукановић.

         Ђукановић је оценио да не постоји власт која може урадити „све што је наумила у условима овако разарајуће кризе”. Па додао:

         „Они су позивали стране инвеститоре да не улажу. Полазећи од позитивне премисе, вероватно су мислили да је истинита стара девиза да паре кваре људе, па ако је тако, можда кваре и државе, па је боље да у држави нема новца”, рекао је Ђукановић.

         Говорећи о политичким противницима, градоначелник Подгорице Миомир Мугоша рекао је да су то „они исти који су палили по Подгорици, пуцали на нас, Владу”.

         Он се осврнуо на изборну конвенцију ДФ у хотелу „Бамбис” у суботу.

         „И 'Бамбис' и Подгорицу и Црну Гору би повели у амбис”, рекао је Мугоша, поручујући да Ђукановић и ДПС неће дозволити да земљу воде наранџасти ембриони Миодрага Перовића, алудирајући на Позитивну Црну Гору.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари