Шојгу: Оружане снаге Русије сада имају 61,5 одсто савременог оружја и ратне технике – то нема нико у свету

НАЈАВИО ДА ЋЕ ТАЈ ПРОЦЕНАТ ДО КРАЈА 2019. БИТИ ПОДИГНУТ НА ЈОШ ВИШИ НИВО – 67 ОДСТО

         ОРУЖАНЕ снаге Русије налазе се по опремљености саврененим оружјем и техником – сада крајем 2018-те – на нивоу без преседана.

         Ово је, наступивши пред Друштвеним саветом при МО РФ, објавио руски министар одбране Сергеј Шојгу и одмах додао: „На таквом нивоу није ни једна армија данас у свету!“

         У наставку је прецизирао шта је имао у виду:

         „Током ове године смо добили 1.500 јединица наоружања и преко 80.000 – ратне технике. Ово је огромна бројка. Сада је у Оружаним снагама Русије удео модерног наоружања достигао 61,5 одсто. Такав проценат новог и савременог наоружаења заиста нема ни једна армија у свету“.

Сергеј Шојгу на седници Друштвеног

савета при Министарству одбране РФ

         Руски министар је најавио и обећао: да ће опремљеност Оружаних снага РС савременим оружјем и техником на крају 2019-те достићи 67 одсто.

         Не скривајући задовољство, навео је да се сви арсенали муниције премештају у најсавременија складишта. и истакао: „И то ћемо завршити током наредне године“.

         Русија је у последњој фази реализације државног програма опремања својих оружаних снага савременим оружјем и ратном техником који је започет 2010-те а завршиће се 2020-те.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари