Шојгу: Формираћемо три нове дивизије у саставу Копнених снага и две падобранске јуришне

У ОРУЖАНИМ СНАГАМА РУСИЈЕ У НАРЕДНЕ ДВЕ ГОДИНЕ БИЋЕ ИЗВЕДЕНЕ ВЕЛИКЕ И ЗНАЧАЈНЕ ПРОМЕНЕ

* Русија ће седам моторизованих бригада у Западном, Централном, Источном војном округу и при Северној ратној флоти биће ојачати до  бројности и снаге дивизија

__________________________________________________________

       ОРУЖАНЕ снаге Русије очекују велике и значајне промене у периоду од 2023. до 2026. године, рекао је министар одбране РФ Сергеј Шојгу.

       Навео је да ће, поред осталог, бити формирани  Московски и Лењинградски војни округ, као и групација самодовољних трупа на „новим територијама“ укљученим недавно у састав Руске Федерације (ЛНР и ДНР, Запорошка и Херсонска област).

       Шојгу је открио и да ће бити формиран армијски корпус у руској Републици Карелији (граничи се са Финском), плус: три моторизоване дивизије у саставу Копненој војске и две ваздушно-јуришне дивизије у оквиру Ваздушно-десантним снагама.

Део руске 20. тенковске

гардијске дивизије

       И још: седам моторизованих бригада у Западном, Централном, Источном војном округу и при Северној ратној флоти биће ојачано до  бројности и снаге моторизованих дивизија.

       Војни историчар Дмитриј Болтенков сматра да је смисао будућих промена јачање западног стратешког правца:

       „Московски и Лењинградски војни округ увек су били усмерени на одбијање западне претње. Московски округ ће подупрети Белорусију. Лењинградски ће бити одговоран за одбрану Калињинграда и заустављање претњи са територије балтичких земаља. Ово сугерише да се враћамо класичној војној стратегији“.

       Региструјте се на наш телеграм канал: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари