Сирија од Русије бесплатно добила системе С-300 са 24 лансера и 300 ракета

КОРИСТИО ИХ РУСКИ РАКЕТНИ ПУК КОЈИ ЈЕ ПРЕШАО НА ЗЕНИТНЕ РАКЕТЕ С-400

* Војни врх Русије тврди да су С-300 способни да уништавају и стелс-авијацију, и балистичке ракете средњег домета, и оперативно-тактичке, и крстареће и тактичке ракете

_________________________________________________________________________

         РУСКА државна новинска агенција ТАСС објавила је да је Москва бесплатно Сирији испоручила три дивизиона зенитних ракетних С-300ПМ.

         Прецизирала је да сваки дивизион има по осам лансера. То значи да је сиријска ПВО добила укупно 24 лансера.

         Неименовани извор агенције поводом испоруке је додатно открио:

         „Та техника се раније налазила у наоружању једног од зенитних ракетних пукова Ваздушно-космичких снага Русије који је прешао на системе С-400. Батерије С-300 које је добила Сирија прошле су капитални ремонт потпуно су исправни и способни за све борбене задатке“.

         Исти `извор` је открио и да је Сирија добила и по сто ракета за сваки дивизиона.

         Дакле:  укупно 300. Такође: на поклон.

         Москва и Дамаск су споразум о ракетним системима С-300 за Сирију потписали још 2010-те, али је био `замрзнут`. Све до 28. септембра када је један израелски ловац навукао сиријску ракетну паљбу на руски извиђачки авион Ил-20.

         Већ 2. октобра је министар одбране РФ – генерал армије Сергеј Шојгу – обавестио Владимира Путина да ус С-300 превезени у Сирију.

         Војни врх Русије тврди да су С-300 способни да уништавају и стелс-авијацију, и балистичке ракете средњег домета, и оперативно-тактичке, и крстареће и тактичке ракете.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари