Руски Генералштаб: Американци пљачкају природна богатства Сирије

ГЕНЕРАЛ РУДСКОЈ: ПРЕКО СВОЈИХ ПРИВАТНИХ ВОЈНИХ КОМПАНИЈА ЕКСПЛОАТИШУ ТРИ ИЗВОРА НАФТЕ

* Начелник Главне оперативне управе Генералштаба РФ Сергеј РУДСКОЈ: У пљачкање Сирије најдиректније су укључене америчке приватне војне компаније, са око 3.00 припадника, којима заштиту из ваздуха обезбеђује „међународна антитерористичка коалиција“ у којој су главне САД. У суштини, то је шверцерски бизнис који су Американци разрадили и увежбали са Исламском државом

* „У својој бази Ат-Танф и у појасу од 50 километара око ње – навео је Рудској - Американци тренирају бојовнике из групација Магавир ас-Саура и Армија арапских племена. Потом их пребацују на исток Сирије, а најобученије и најспособније диверзанте иза леђа регуларне сиријске армије

_________________________________________________________________________

         РУСКИ Генералштаб оптужио је Сједињене Државе да пљачкају Сирију.

            Начелник његове Главне оперативне управе – генерал-пуковник Сергеј Рудској – прецизирао је да су „ Америчке структуре организовале на источној обнали Еуфрата експлоатацију сиријске нафте“ и њену даљу продају.

         „То није ништа друго – нагласио је Рудској – до пљачкање националног богатства Сирије“.

         Према његовим речима, сиријска нафта се  „криминалним путевима одвози са налазишта Конако, Ел-Омар и Танак.

         Генерал Рудској је поновио да Американци на тај начин „пљачкају Сирију“, па указао:

         „Американци Сирији наносе двоструку штету. Поред тога што незаконито експлоатишу нафту лево од Еуфрата, на налазиштима која припадају држави Сирији, још и тренирају незаконите војне формације. У својој бази Ат-Танф и у појасу од 50 километара око ње – тренирају бојовнике из групација Магавир ас-Саура и Армија арапских племена. Потом их пребацују на исток Сирије, а најобученије и најспособније диверзанте иза леђа регуларне сиријске армије“.

         Рудској је открио да су у пљачкање Сирије најдиректније укључене америчке приватне војне компаније, са око 3.00 припадника, којима заштиту из ваздуха обезбеђује америчка „међународна антитерористичка коалиција“:

         „У суштини, то је шверцерски бизнис који су Американци разрадили и увежбали са Исламском државом“.

         Рудској је навео да је на сиријској територији под контролом Американаца током јуна било преко 300 терористичких аката у којима је погинуло 225 људи.

         Додао је да терористи и даље покушавају да ракетним бацачима и дроновима нападају руску авио-базу Хмејмим.

         Упркос томе, Русија је дејства своје авијације у Сирији свела на минимум који је потребан за тренинг пилота и извиђање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари