Руске антиракете четири пута су брже од метка испаљеног из „Калашњикова“

ЗАВРШНИЦА ОДБРАНЕ МОСКВЕ ОД РАКЕТНОГ НАПАДА ТРАЈАЛА БИ КРАЋЕ ОД МИНУТА

Испод ових шест још је шест ракета - С-350 "Витез"

* Руски ракеташи су пројектилом испаљеним из система С- 300В4 уништили «хиперсоничну мету»,  а већ су почели да добијају и савременије зенитне ракетне системе С-350 «Витез» чије ће прве батерије бити дислоциране у Лењинградској области 

* Министар одбране РФ Сергеј Шојгу објаснио да су ти системи намењени заштити од «масивних ваздушних напада» јер С-350 «Витез» има до 60 километара домет у даљину и до 30 километара у висину

* Руски специјализовани медији објавили да су радари Оружаних снага РФ 21-ог јануара открили приближавање америчког невидљивог ловца F-35  док се налазио поред границе Ирана

   __________________________________________________________________________    

        КОМАНДАНТ противракетне одбране Москве – генерал Сергеј Грабчук – изјавио је да би реално одбијање ракетног напада на главни град Русије трајало „неколико десетина минута“.

        Објаснио је: „Балистичка ракета за нас након свог лансирања постаје сложени циљ састављен од неколико бојевих блокова и десетак лажних објеката. Наша средства за рано откривање ракетних напада у стању су да открију свако лансирање ракета, а наши радари  - да их прате током целог лета. Ако би те ракете летеле према Москви – наши системи ПРО добили би потребне координате за гађање и почео би њихов борбени циклус».  

        Грабчук је још додао: «Противничке ракете би биле откривене док су још удаљене хиљаде километара. Време њиховог приближавања било би искоришћено и за утврђивање шта су лажни а шта прави бојеви блокови. Уследило би лансирање наших противракета. Пресретање нападачевих ракета и бојевих блокова одиграло би се муњевито и трајало би вероватно мање од једног минута».

        Према његовим речима, руске противракете немају конкурента у свету, између осталог и зато што лете брзином од 3 км/с, што значи да су четири пута брже од метка испаљеног из «Калашњикова».

С-350

        Руски специјализовани медији су објавили да су радари Оружаних снага РФ 21-ог јануара открили приближавање америчког невидљивог ловца F-35 док се налазио поред границе Ирана.

        Грабчук је оценио да ће ПРО Москве бити суверена и довољна још годинама, али је

начелник руске ПВО - генерал-потпуковник  Александар Леонов - открио да се у Русији већ ради на наоружању засновном на новим физичким принципима.

        И без тих нових чудо-оружја, руски ракеташи су ракетом испаљеном из система С- 300В4 уништили «хиперсоничну мету».

        А почели су да добијају и савременије зенитне ракетне системе С-350 «Витез» чије ће прве батерије бити дислоциране у Лењинградској области.

        Министар одбране РФ, Сергеј Шојгу, објаснио је да су ти системи намењени заштити од «масивних ваздушних напада», независно од тога долазе ли са изузетно малих или великих висина.

        Према његовим речима, С-350 «Витез» има до 60 километара домет у даљину и до 30 километара у висину.

        Овај систем истовремено носи до 12 ракета, а С-300 – само четири. зато су га неки већ назвали «убицом НАТО-авијације».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари