Русија започела серијску производњу ловаца-бомбардера пете генерације Су-57

ФОРМИРАЋЕ ТРИ ПУКА СА ПО 24 ТАКВА АВИОНА ДА ЈЕ ШТИТЕ СА ИСТОКА, ЈУГОЗАПАДА И СЕВЕРОЗАПАДА

Су-57  са хиперсоничном ракетом Р-37М

* Су-57 може да лети брзином до 2.600 километара на сат и да прелети без допуне горива 4.300 километара. У стању је открива противничке авионе и дронове на удаљеностима до неколико стотина километара и да истовремено прати „до 30 циљева“

* За Су-57 Русија већ прави нове видове оружја. Извесно је да ће бити наоружани новом далекометном хиперсоничном ракетом ваздух-ваздух Р-37М која ће моћи да уништава и веома брзе „ваздушне циљеве“ удаљене и преко 300 километара

_____________________________________________________________________

         РУСИЈА је започела серијску производњу ловца-бомбардера пете генерације Су-57.

         Министарство одбране већ је потписдало уговор о куповини првих 76.

         Су-57 је и у уговору назван вишенаменским висококомпјутеризованим борбеним авионом мале уочљивости способним да уништава `циљеве` на великим даљинама и висинама.

         За куповину Су-57 већ је заинтересована Индија. То је потврдио главни маршал њене војне авијације Бирендер Сингх Дханоа, али Москва ове, а вероватно ни наредне године, неће те авионе никоме продавати.

         Су-57 може да лети брзином до 2.600 километара на сат и да прелети без допуне горива 4.300 километара.

         У стању је открива противничке авионе и дронове на удаљеностима до неколико стотина километара и да истовремено прати „до 30 циљева“.

         Су-57 је успешно тестиран у реалним ратним условима у Сирији.     

  

         Министарство одбране РФ и руски Генералштаб од Су-57 ће формирати посебне авио-пукове. У њиховом саставу ће бити и „сруктуре на земљи које ће обезбеђивати радарску неприметност Су-57“.

         Новоформирани пукови ће бити задужени за стратешку одбрану територије Русије са стране Пацифика, са југозапада и северозапада. Биће то, дакле, три авио-пука са по 24 ловаца-бомбардера (по две ескадриле) пете генерације.

         Преостала четири Су-57 припашће Центру за обуку пилота у Липецку.        

         За Су-57 Русија већ прави нове видове оружја. Извесно је да ће бити наоружани новом далекометном хиперсоничном ракетом ваздух-ваздух Р-37М која ће моћи да уништава и веома брзе „ваздушне циљеве“ удаљене и преко 300 километара.

         За команде Су-57 седаће само најбољи руски војни пилоти.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари