Русија почела да Сирији ииспоручује ракетне системе С-300, доказ – сателитски снимак

НА ПИСТИ РУСКЕ АВИО-БАЗЕ ХМЕЈМИМ `УХВАЋЕНО` СЕДАМ ВОЈНИХ ТРАНСПОРТНИХ АВИОНА ИЛ-76

         ПОЈАВИО се сателитски снимак Хмејмима - руске авио-базе у Сирији- који наводи на закључак да је Москва почела да дамаску испоручује ракетне зенитне системе С-300ПМУ2.

         На снимку – не зна се чијем – види се на писти Хмејмима чак седам руских војних транспоиртних авиона Ил-76, а одатле је и извучен закључак да се већ реализује обећање министра одбране РФ, Сергеј Шојгуа, да ће сиријска ПВО  најкасније до 10. октобра добити С-300.

         Могуће је да су Ил-76 довезли и опрему за радиоелектронску борбу (пре свега „Красуху-4“).

         Русија је требало да С-300 испоручи Сирији још пре неколико година, али је то одложила „по молби Израела“. Ситуацију је изменило обарање руског извиђачког Ил-20, за шта Москва одговорним сматра Израел.

         Сирија већ има (у Русији) обучене посаде за руковање системима С-300.

         Са С-300 и руском апаратуром која омогућује повезивање свих сисријских ПВО-потенцијала у јединствен систем – Израел више неће бити у могућности да некажњено улази у сиријски ваздушни простор или да циљеве у тој земљи туче са растојања ракетама и диригованим авио-бомбама.

         У неким израелским медијима су се појавиле спекулације да би Тел Авив могао наредних месеци слати на територију Сирије командоске групе чији би задатак био да уништавају батерије С-300.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари