Руси уводе у употребу своје чамце-дронове који ће носити до 600 кг експлозива

ДАЛИ СУ ИМ ИМЕ „ВИЗИР“, А МОЋИ ЋЕ ДА РАЗВИЈАЈУ БРЗИНЕ ПРЕКО 80 КМ НА САТ И ДА ПРЕЂУ 200 КМ

* РФ већ произвела прву експерименталну партију од 10 својих чамаца-камиказа који су под именом  Визир“ укључени у састав Црноморске ратне флоте

______________________________________________________

          РУСИЈА, која је успела да створи дубокоморске дронове, није дужну пажњу посвећивала камиказе-чамцима који функционишу као навођени торпедо.

          Украјини су употребу таквих чамаца без посаде напуњених експлозивом омогућили (ставили на располагање) западни спонзори-наредбодавци. То је Русији био јасан сигнал да и она мора имати сличне чамце-торпеда.

          И, већ је произвела прву експерименталну партију од 10 својих чамаца-камиказа који су под именом  „Визир“ укључени у састав Црноморске ратне флоте.

          Украјина је својим таквим чамцима дана имена „Микола-3” и Магура-В5 и упорно их шаљу на Крим и Кримски мост.

          Русија своје „Визире“ производи у верзијама дужине 5 и 6,4 метара, као и са два ванбродска мотора.

          Сваки је способан да убрза до 80 километара на сат, да носи до 600 килограма експлозива и да пређе морем или реком више од 200 километара.

          Могу се упућивати у борбене мисије и са обале и са ратних бродова.

          Војни врх Русије већ је одлучио да убудуће сви мали ракетни чамци Ратне флоте Русије буду наоружани беспилотним летелицама ваздушног и морског базирања.

          Московски војни експерт Василиј Дандикин процењује:

           „Торпеда, укључујући и навођена, конкуренти су чамцима-камиказама. Лансирају их и подморнице, и ратни бродови и авиони. Зато не мислим да ће чамци-дронови заузети такву нишу као ваздушни дронови, који су сада у посебном тренду“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари